2012 Yılında Apple’dan Rekor Kâr

2012 yılının mali tabloları göz önünde bulundurulduğunda oldukça çarpıcı rakamlar ortaya çıkıyor. 2012 yılının son ayına geldiğimizde Apple’ın elde ettiği kâr, tüm telefon ve bilgisayar devlerini geride bırakarak zirveye oturdu.

apple kar

Bilgisayar ve mobil cihazların son on yıldaki gelişimini görmek için Apple’ı takip etmek yeterli galiba. Keza ürünlerini ve ürünlerinden elde edilen kârı göz önünde bulundurduğumuz zaman rekabetin ne durumda olduğunu görmek hiç de zor değil.

2012 yılının ilk 11 ayında Apple’ın kazancı mobil ve bilgisayar devlerinin hepsini egale ederek teknoloji dünyasının kâr rekorunu elde etmeyi başardı. Apple’ın geride bıraktıklarına baktığımızda, Microsoft, Facebook, Google, Ebay, Yahoo ve Amazon gibi teknoloji devlerini görmemiz mümkün.

Avrupa merkezli Statista Araştırma Merkezi tarafından yapılan online araştırmanın sonuçlarına göre 2012’nin ilk 11 ayında kazancı 156,5 milyar dolar ve bu kazançtan elde ettiği kâr 41,7 milyar dolar. Microsoft, Facebook, Google, Ebay, Yahoo ve Amazon şirketlerinin toplam kârı 34,4 milyar dolar, Asus, HP, DellIntel, Acer, IBM ve Lenovo şirketlerinin toplam kârı ise 19,4 milyar dolar.

Apple’ın kârının büyük kısmını mobil cihazlar sağlasa da, Mac satışlarından edilen kâr yadsınamayacak derecede.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir