Apple, Samsung Galaxy S III’ü Mahkemeye Verdi

Beklenen gelişme gerçekleşti ve Samsung‘un ABD piyasasına Galaxy S 3‘ü sürmeye hazırlandığı bugünlerde Apple’ın ihtiyati tedbir kararı aldırmak adına mahkemeye başvurdu. ABD merkezli patent şirketi FOSS Patents, S III hakkında ihtiyati tedbir çıkarılması için yapılan başvurunun Salı günü yapıldığını belirtti. Şirket, Apple’ın yaptığı başvuruda, S IIIte Siri tabanlı “S Voice” arama özelliği kullanıldığını öne sürdüğünü, ayrıca, “veri dedektörleriyle” ilgili patent ihlali iddiasında bulunduğunu belirtti. Özellikle veri dedektörü konusunda Apple, geçmişte HTC’ye açtığı davayı kazanmış ve HTC bazı modellerindeki benzer özelliği kaldırmıştı. Söz konusu içerik, telefonun adres veya telefon numarası gibi belli bilgileri tanıyarak onları tıklanabilir bağlantılara çevirmesine ve belli bir eylemde kullanılmasını sağlıyor.

Samsung Galaxy S 3 Apple Patent İhlali

Apple, Aralık 2011’de Samsung Galaxy tablet bilgisayar ve akıllı telefonlarının ABD’de satışının durdurulması için bir başvuruda daha bulunmuş ancak davanın yargıcı talebi reddetmişti. Apple’ın temyize gittiği davada en son karar henüz açıklanmadı.

Apple ve Samsung arasında ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu’nda yaşanan mücadele de devam ediyor. Apple, son iki ay içinde ITC’ye yaptığı başvurularda HTC ve Motorola’nın Android kullanan bazı modellerinin nakliyatını süresiz olarak durdurtmuştu. Apple’ın bir başka patent davasında, iki şirket Yargıç Thomas Pender’in “iPhone ve iPad” tasarımlarının Samsung tarafından çalındığı iddiası hakkında karar verecek.  Apple ve Samsung, devam eden davalar ve en son gelişme hakkında yorum yapmayı reddetti.

Açılan Siri teknolojisi ve veri dedektörü davaları ile Samsung’un işi hayli zor gibi görünüyor. Çünkü ilgili teknolojilere baktığımızda Samsung’un bu konuda sınırları hayli zorladığı görülüyor ki son kararı artık ABD mahkemeleri söyleyecek tabi hemen ardından da diğer ülkelerde de aynı kararları çıkartmak için Apple bastıracak gibi görünüyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir