Apple Siri’ye Karşılık Google Now Geliyor

Google‘ın her yıl düzenlediği Google I/O geliştirici konferansında, en yeni Android 4.1, adı ile hitap etmemiz gerekirse de Jelly Bean işletim sistemine dair en son güncelleştirmeler tanıtıldı. Jelly Bean’in en ilgi çekici özelliği de, Google Now isimli akıllı asistan. Tamamı ile Siri‘ye rakip olarak düşünülmüş olan akıllı asistan ilgi çekici bir restoran aradığınızda size önerilerde bulunacak, duruma göre alternatif bir yoldan mı eve gitmek istediğinizde size önerilerde bulunacak. Arama tabanına dayanan bu özellik aynı zamanda sizin arama geçmişinizi, takviminizi, konumunuzu ve Google Maps’i kullanmak suretiyle yardımcı olacak bilgiler elde ediyor. İşinize gitmek üzere kullandığınız toplu taşıma araçlarının saatini kaçırdığınızda veya uçak seyehatini için uçuş bilgileri gerektiğinde size söyleyecek

Google Now Siri'ye Rakip

Google’ın ürünlerden sorumlu başkanı, geçen gün yapılan konferansta “En başından beri Android’in temelinde arama yatıyor. Şimdi ise çok daha hızlı ve doğal bir sesli arama sistemine sahibiz. Arama sonuçlarını size ilginç şekillerde sunuyoruz.”  Google Now ile ilgili yapılan yorumlarda ise, ürünün şimdilik Android 4.1 ile mobil cihazlara sunulmasından ziyade, sonraları çok daha ilerilere gideceği söyleniyor. Google hesabı ile bu özelliklerin bilgisayarlara da taşınabileceği belirtilirken, telefonunuzu bıraktığınızda bilgisayarınızın devreye girerek yakınlarınıza doğum günü kartı göndermeniz için sizi zorlayabileceği söyleniyor.

Google Now sesli servisi Apple‘ın iPhone 4S’i ile beraber gelen Siri kişisel asistanına rakip olarak ortaya çıktığını tekrar etmemizde gerek yok sanıyoruz. :). Apple, Siri gibi bir teknolojiyi ilk olarak sunmak ile önemli bir başlangıç ve öncü konumunda. Bu sebeple de Google Now’un Siri’den çok daha iyi ve etkili bir kullanım sunması gibi zor bir görevi olacak olsa da hangi uygulamanın daha başarılı olacağını hep beraber bekleyip göreceğiz.

Blog’umuza ait son güncellemeleri Twitter veya Facebook sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir