Apple SkyDrive’ı Engelledi

Microsoft’u ve özellikle Hotmail hizmetinin kullananlar yakından bilirler, Microsoft’un SkyDrive isminde bir bulut depolama alanı mevcut. SkyDrive tutulunca, bilindiği üzere iOS için uygulaması da App Store’da yerini almıştı.

skydrive

Apple, App Store’a eklenen her ücretli uygulamadan %30 gelir payı talep etmekte. Microsoft’un SyyDrive’ı her ne kadar ücretsiz bir uygulama olsa ve Apple ücretsiz uygulamalardan herhangi bir ücret talep etmese de, uygulama içi veri alanı satın alma özelliği, Apple tarafından cazip görülmüş olacak ki, Microsoft’tan bu gelirden kendisine pay talep etti ancak Microsoft bu talebi geri çevirdi. Çünkü Apple ücretsiz uygulamalardaki uygulama içi satın almalar konusunda oldukça katı bir duruş sergiliyor ve bu durumdan hiç memnun olmadıkları biliniyor. Bu tarz uygulamalara da %30 kuralı gelmeye başlayınca SkyDrive uygulaması App Store’da yasaklılar listesine girdi. SkyDrive’ı Xbox ortamına da taşımaya hazırlanan Microsoft’un bu haberle ne yapacağı merak konusu.

Şu bir gerçek ki, Microsoft Apple’a pay vermeye pek niyetli değil. Ortalıklarda dolaşan dedikodulara göre, Microsoft uygulama içi depo alanı satın alma özelliğini iptal ederek uygulamayı tekrar yayına sokacak, veri alanı satın almak isteyenleri web sitesine yönlendirecek.

Bakalım Apple’ın bu tutumuna Microsoft nasıl karşılık verecek?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir