Apple Store Türkiye mağazasında çalışan maaşları belli oldu

Apple Store ilk Türkiye mağazası 5 Nisan 2014 saat 10:00 itibariyle Zorlu Center‘da açılıyor. Açılışa dair birçok konu konuşuldu, dedikodular yapıldı. Şimdi yeni bir dedikoduyla karşınızdayız. Belki birçoğunuzun merak ettiği Apple Store çalışanlarının alacakları ücretler. İşte bu ücretler ne kadar dedikodular gelmeye başladı.

Apple Store Türkiye’deki ilk mağazasında 100 kişiyle hizmet vermeye hazırlanıyor. Farklı farklı kategorilerde çalışanlar mevcut. Bildiğiniz gibi Apple Store çalışanlarını “Genius” yani “dahi” ismi veriliyor.

apple store genius

Maaşlar genel olarak şu şekilde;
– Standart satış elemanı: 2400 TL
– işletim sistemi ve donanım konusunda uzman olanlar: 3200 TL

Genel olarak yansıtılan maaş skalası bu şekilde. Normalde Türkiye’deki teknoloji mağazalarında çalışanlar 1600 TL civarında alıyormuş da buradakiler çok fazla alıyormuş gibi safsata haberleri de okursunuz biraz gezintiye çıkarsanız. Hatta kimileri bu ücretleri ŞOK diyecek derecede yüksek buluyor. Ben sadece buna gülüyorum açıkcası. Çünkü Apple çok normal bir maaş veriyor. Öyle ahım şahım bir yükseklik yok. E tabi ülkemizde asgari ücretin 1000TL’nin altına olması bu rakamı dudak uçuklatıcı hale getirebilir.

Hatta burada çalışmak için belli üniversitelerin (Bilkent, ODTÜ, İTÜ, Sabancı, Koç vs) elektronik ve bilgisayar bölümlerinden mezun olanların başvuru yapabileceği de söylentiler arasında. Bu maaşa çalışacak bahsi geçen üniversite ve bölümlerden mezun olacak çok kişi tahmin etmiyorum açıkcası.

Son kısım biraz kendi söylem ve serzenişlerimden oldu. Kusura bakmayın ama kendimi tutamadım. 🙂 Bakalım daha ne söylentiler gelecek. Hayırlısıyla bir açılsaydı şu Apple Store…

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir