Apple Store “Zorlu Center” açılışa Tim Cook gelmiyor mu?

Yarın itibariyle 10:00’da resmi açılışı yapılacak olan Apple Store‘un ilk Türkiye mağazası Zorlu Center‘da hazırlıklar tamam. Fakat daha önceleri de defalarca söylediğimiz, katılımcı listesindeki isimlerin çoğu artık gelmiyor. Bunun başlıca sebebi de Tim Cook‘un açılışa katılmama kararı alması.

Aslında Tim Cook‘un Türkiye’deki açılışa katılmama kararı almasındaki en büyük etkenin Twitter‘ın kapatılması, yani yasakçı bir zihniyetin oluşu. Bu şekilde bir düşünceyle yarınki açılışa Apple’dan kimsenin katılmayacağı tahmin ediliyor. Yani Apple’dan yasaklara bir tepki olduğu söylentisi hakim. Ayrıca Cook’un ajandasının çok dolu olması sebebiyle katılamayacağı da söyleniyor. Onu da belirtmiş olalım. Tim Cook’la birlikte Abdullah Gül‘ün de katılması bekleniyordu. Fakat bu saatten sonra Abdullah Gül de katılmaz. Geriye kalan kim varsa da açılışta istenilen ses yakalanmamış olacak.

Tim Cook Apple Store

Zorlu Center’ın başı bu tür talihsizliklerden hiç kurtulamadı maalesef. Çünkü vakti zamanında Zorlu Center açılışını da Başbakan yapacaktı. Fakat Başbakan gelmeyince açılış sessiz sedasız Nazif Zorlu tarafından yapıldı. Sonrasında da AVM’ye beklenen ilgi yakalanamadı ve oradaki esnaf kiraların yüksekliğinden yakındı. Zorlu Center bu ilgisizliğe neden olarak Apple Store’un yapımının gecikmesini gösterdi. Hatta kiraları da yarıya indirmişti.

Bakalım yarınki açılış nasıl geçecek ve daha önemlisi sonrasında nasıl bir yol izlenecek…

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir