Apple TV’ye Bluetooth Desteği

Eğer Apple TV’niz jailbreak yapılmışsa ve web tarayıcı kullanıyorsanız, bu haber sizin için çok iyi olacak. Her ne kadar Türkiye’de çok yaygın olmasa da, giderek hayranlarının arttığını bildiğimiz Apple TV’ye bluetooth desteği geliyor.

apple tv

Son çıkan Apple TV yazılımının beta sürümünde, geliştiriciler tarafından bluetooth özelliğinin geldiği tespit edildi. Geliştiriciler, geçtiğimiz yıl kaynak kodlarında bluetooth izlerini gördüklerini açıklamış olsalar da, Apple tarafından herhangi bir bilgi verilmemişti.

Bluetooth desteğinin gelmesi, Apple TV’lerde kumandaya bağımlılığın kalkacağı, bluetooth klavye de kullanılabileceği anlamına geliyor. Hatta yeni sürümü indiren geliştiriciler, bluetooth klavyeyi test ettiler bile.

Yapılan açıklamaya göre, Apple TV’ye bluetooth klavye eklemek çok basit. Ayarlar >> Genel >> Bluetooth seçeneğini kullanarak bluetoothu aktifleştirmeniz, daha sonra bluetoothunuzu klavye ile paylaşıma yönleneceksiniz. Apple TV’nin etraftaki bluetooth klavyeleri ararken tek yapmanız gereken klavyenizin paylaşım modunu aktif hâle getirmek. TV’niz klavyeyi bulduğunda dört rakamlı bir kod verecek, onu girdiğinizde işlem tamamlanıyor. Apple TV’nizde bluetooth kullanmaya hazırsınız demektir.

Asıl soru, neden sadece bluetooth klavye desteğinin geldiği. Acaba fare ve kulaklık gibi diğer bluetooth cihaz destekleri gelecek mi? Peki, iPhone, iPad, iPod? Bunu elbette zaman gösterecek.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir