Apple-UnionPay ortaklığı “iPhone 6’da NFC sistem olabilir” dedirtti

Aslında bu bir analiz ve analizin sahibiyse, Shanghai Mobile analisti Frank Hill. Frank Hill’e göre Apple ile UnionPay arasında yapılan ortaklık sonucu mobil ödeme sistemeleri için yeni nesil iPhone’larda NFC sistemin olabileceği.

UnionPay nedir önce bunu belirtelim; Çin’li birçok büyük bankayla anlaşması bulunan ve hali hazırda etkin olarak kullanılan bir mobil ödeme şirketi.

Apple’ın Çin’e özel yatırımları hepimizce malum. Çin pazarı Apple için çok değerli ve her fırsatta bu pazarda daha etkili olabilmek için yeni adımlar ve anlaşmalar görüyoruz.

iPhone UnionPay NFC

Apple’ın iPhone için bu tarz bir mobil ödeme sistemi üzerinde çalıştığı daha önce haber yapılmıştı. Açıkcası sonrasındaki gelişmelerden bir haberimiz yok. Muhtemelen de bu konuda bir gelişme basına sızmadı. Ancak Apple’ın aklında mobil ödeme sistemleri için bir ışık var fakat henüz cihazlarında bunu göremedik. Halihazırda aktif olarak kullanılan NFC sistemi de yeni nesil iPhone’larda olabilir. Yeni nesil deyince de ilk aklımıza iPhone 6 geliyor.

iOS işletim sistemi üzerinde bir uygunluk ve UnionPay ile entegre güzel bir uygulama ile iOS cihazlar NFC sistemiyle mobil ödemeye açılabilir. Bu konuda bir gelişme iPhone 6 tanıtımında olabilir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir