Apple Uygulamarınızı Artık Pinterest Üzerinden indirebileceksiniz

Apple pinterest’e verdiği uygulama yayımlama hakkıyla birlikte uygulamalarının keşfedilebilirliğini artırmak istiyor.

Pinterest Salı günü yapmış olduğu duyuruyla kullanıcılarının iPhone ve iPad uygulamarını pinleyebileceklerini belirtti. (pinlemek bir pinterest deyimi. İçerik paylaşmak amacıyla kullanılmakta)

App Pins olarak anılacak uygulamayla birlikte kullanıcılar install butonuna basarak uygulamaları indirebilecekler. iOS cihazlar için geçerli olacak bu uygulamanın temel hedefi insanların daha çok uygulamaya erişebilmesini sağlamak.

Apple kendi tarafına düşen işi de yaparak App Store adında bir pinterest sayfası açtı. Modadan sağlığa kadar pek çok konuda uygulamanın bulunduğu sayfada birçok uygulamaya ulaşmam mümkün.

Apple’ın yaşadığı temel sıkıntılardan bir tanesi de 1.4 milyondan daha fazla sayıda bulunan uygulamarı kullanıcılara ulaştırmak. Bu yüksek sayı yüzünden pek çok uygulama üreticisi de memnun değil. Çünkü uygulamalarını istedikleri gibi insanlara ulaştıramıyorlar. Rekabetin ve sayının bu derece yüksek olduğu uygulama dünyasında yapılan bu işlem bir nebze de olsa uygulama üreticilerini rahatlatıyor. Uygulamalar yalnızca diğer kullanıcılara gösterilmiyor, aynı zamanda download da edilebiliyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir