Apple ve Beats Electronics arasındaki 3.2 milyar dolarlık anlaşma önümüzdeki hafta ilan edilebilir

Financial Times‘ın haberine göre Apple, özellikle kulaklık ve ses sistemlerinde ün yapmış Beats Electronics ile 3.2 milyar dolarlık bir anlaşma yapmaya hazırlanıyor. Anlaşma kapsamının müzik akışı (music streaming) ve kulaklık üzerine olacağı öngörülüyor. Habere göre anlaşma önümüzdeki hafta gibi çok yakın bir zamanda duyrulabilir.

Dr.Dre (ünlü rap müzik sanatçısı) tarafından tasarlanan ve pazarlanan kulaklık üreticisi yakın bir zamanda çapraz-platform dedikleri bir müzik akış sisteminde de hizmet vermeye başladığı Bloomberg News, Wall Street Journal ve New York Times gibi medya organlarınca da doğrulanmıştı.

Apple, müzik yapımcısı Jimmy Iovine ve hip-hop yıldızı Dr. Dre tarafından kurulan kulaklık üreticisi ve müzik akış operatörü Beats Electronics‘i 3.2 milyar dolarlık bir bedelle bugüne kadarki en büyük satın alma girişiminde sona yaklaşıyor. Anlaşmayı yakından izleyenlerin söylediklerine göre ufak tefek pürüzlerden dolayı görüşmeler halen devam ediyor. Muhtemelen önümüzdeki hafta anlaşma ilan edilir.

apple beats electronics

Bu 3.2 milyar dolarlık anlaşma Apple’ın şimdiye dek yaptığı en büyük satın alma olacak. Ayrıca bu hamle Apple’ın büyük çaplı satın almalara karşı isteksiz davranışının da tezatı olacak. Yani bu tarz kounlardaki radikal hamleler artık daha muhtemel görünecek.

Apple bu adımıyla müzik sektöründe hızlı büyüyen Spotify ve Pandora gibi rakiplerinin karşısında hali hazırda lider olan iTunes‘unun konumunu korumayı hedefliyor. Ayrıca kulaklık tasarımı, ses teknolojileri, giyilebilir teknoloji kategorisindeki cihazları ve en önemlisi müzik akış sisteminde (music streaming) çok önemli bir gelişme sağlayacaktır.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir