Apple ve Google Covid-19 için güç birliği yapacak

Dünya çapında covid-19’a karşı birçok işbirliği var. Hükümetler, sağlık otoriteleri, sivil toplum kuruluşları bu virüsün yıkıcı etkisine karşı güç birliği içinde çalışıyorlar. Yazılım geliştiriciler de bu konuda teknik araçlarla destek vererek katkıda bulunuyorlar. İşbirliği adına güçlerin birleştiği bu ortamda Apple ve Google da virüsün yayılımını azaltmaya yönelik olarak Bluetooth teknolojisinin kullanılmasında ortak girişimde bulunacaklar.
Azgın kayaşehir escort kızları ateşlerini söndürecek erkek arıyor.
Virüs bilindiği üzere yakın temastan, sosyal mesafenin korunmamasından güç alarak yaygınlaşıyor. Bu temasın izlenmesi ve bir şekilde kontrol altında tutulabilmesi adına değerli bir araç olarak belirtiliyor. Birçok kuruluş da “iletişim izleme teknolojisi”nin gelişimi konusunda önemli çalışmalar yürütüyor. İşte Apple ve Google kişi izlemenin etkinliği konusunda yardımcı olmak için API ve işletim sistemi düzeyinde çözümler sunacaklar. Kullanıcı gizliliği konusunda da taviz vermeden olabildiğince yüksek bir destek sunulacağı belirtiliyor.

Çalışmalar başladı ve ilk etapta Mayıs ayında Android ve iOS cihazlarda birlikte çalışabilen API’ler yayınlanacak. Bu uygulamalar da yakında iOS ve Android marketlerde yerlerini alacaklar. Teknolojinin gücünden faydalanılarak salgının daha büyük trajedilere yol açmasının önüne geçilmeye çalışılacak. Umarım doğru bir çalışma ile başarı elde edilebilir.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir