Apple ve Samsung Mahkemelik Oldu

Teknolojin akıllı devlerinden olan Samsung ve Apple, arasında yaşanan en büyük patent davasında anlaşmazlık halen devam ediyor ve iki dev tekrar bir araya geliyor.

2012 yılın üçüncü çeyreğinde görülen davada mahkemede yer alan jüri heyeti, Samsung’un Apple’a ait 6 patentini izinsiz kullandığına karar kılmış ve bu alanda Samsung’u yüklü miktarda para cezasına çarptırmıştı. Mahkemede çıkan karar ise Samsung’un Apple’a tam 1milyar dolar civarı tazminat ödemesi oldu ve Apple tarafından mahkemenin bu kararı adeta bir zafer göstergesi haline geldi. Bir yıldır devam eden iki ezeli düşmanın davalarında şuana kadar 700 patent ihlali gözden geçirildi. Mahkeme jürisi, Güney Kore’nin artist çocuğu olan Samsung’un ürünleri arasında Apple’ın tasarım ve yazalım konusundaki patent haklarını çiğnediğine hemfikir olmuşlardı. Fakat iki devin arasında yaşanan bu durum aslında bir çok mahkeme salonlarında halen patent davaları olarak devam ediyor.

Bu yılın Mart ayında ise başka bir hakim, Apple’a verilen 1 milyar dolarlık tazminat miktarını tekrar değerlendirerek bu miktarın çok daha altında olması gerektiğine ve bu zararı başka bir davada değerlendirmeye karar kıldı. Yargın Lucy Koh, geçtiğimiz yılda görülen patent davasında zararların yanlış hesaplandığı ve 1 milyar dolar yerine 450 milyon dolar olarak tazminat bedelinin olmasına karar verdi. Teknoloji değerlendirmeleri ise, iki devin arasında yaşanan bu sorunların, kullanıcıları olumsuz etkilediğini ve markalarının zedelendiğini düşünüyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir