Apple Waze’i Alacak mı?

Bilindiği üzere iOS 6 ile birlikte Apple, Google Haritalar yerine kendi 3 boyutlu haritalar servisini kullanmaya başlamış, bunun için TomTom ile işbirliği yapmış, bu da hüsranla sonuçlanmıştı.

Apple-Waze, waze

Haritalar uygulamasında mekân paylaşım servisi olarak Yelp’i tercih eden iPhone üreticisi, beta servisinde kullanıcılara yaşattığı problemleri son sürümünde de yaşatınca çok fazla eleştiriye maruz kaldı. Hatta, iOS’tan sorumlu olan yardımcı Scott Forstall, satış sorumlusu John Browett ve harita ekibi sorumlusu olan Richard Williamson şirketim imajını zedeledikleri için işlerinden olmuşlardı.

TechCrunch ekibinden alınan son haberler, kullanıcıları biraz sevindirecek nitelikte. Keza, Apple veri tabanında köklü bir değişikliğe giderek sosyal navigasyon servisi olan Waze’i satın alma yolunda adım atıyor.

Şu an anlaşma aşamasında olduğu öne sürülen Waze’in Apple’dan 750 milyon dolar gibi bir rakam talep ettiği, Apple’ın da 500 milyon dolar önerdiği öne çıkan dedikodular arasında yer alıyor. Apple’ın iştahını kabartan noktanın ise, Waze’in geçtiğimiz yıl reklamlar ile birlikte 1 milyar dolara yakın gelirinin bulunması olarak gösteriliyor. Her ne kadar herhangi bir anlaşma yapılmış olmasa da, Apple’ın tuttuğunu koparan bir firma olduğu gerçeği, kullanıcıları ümitlendiriyor.

Waze’in yanında Foursquare ile de anlaşma yapmak için kolları sıvadığı haberinin The Wall Street gazetesinde geçtiğimiz hafta yer almış olması, Apple’ın bu konuda ne kadar iştahlı olduğunu gözler önüne seriyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir