Apple’dan Çin’e Özel İlk Reklam Geldi

Bu bir reklam değildir!

Geçtiğimiz Pazar günü Apple tarafından tam da Çin’in üç aylık gelirlerinin önemli bir rol oynadığı dönemde, ilk televizyon reklamı yayınlanmaya başladı.

Bir buçuk dakikalık reklam, Apple Çin web sayfasından izlenebilmekte olup Start Something New yani Yeni Bir şeyler Başlat başlığıyla yayınlanıyor. Bu yeni reklam geçtiğimiz zamanlarda Cupertino firmasının Amerika için yapmış olduğu The Song yani Şarkı adlı reklamına da oldukça benziyor.

Reklamın konusuna göz atacak olduğumuzda, genç bir bayan var ve Apple yazılım ve donanımlarını kullanarak plakta çalan bir şarkıyı, iPad üzerinde oynatılabilecek bir formatta kaydediyor ve yaşlı bir kadına iPad üzerinden dinletiyor.

Geçtiğimiz hafta, Apple Çin satışlarının ne denli önemli olduğuna dair mesajlar vermiş ve bu reklam da bunu kanıtlar nitelikte. Çin bölgesindeki satışlar ki bu Çin, Hong Kong ve Tayvan’ı kapsıyor, geçtiğimiz üç ayda %70 oranında artış göstermiş ve bu da 16.1 milyar dolarlık bir rakama tekabül ediyor. %21.6’lık oranla Çin piyasasının Apple’ın toplam satışlarda ikinci büyük marketi olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Söz konusu reklamı buradaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir