Apple’dan iPhone 6 için safir cam yatırımı

Apple bildiğiniz gibi ekran ve cam üretimi konusunda bir takım sıkıntılar ve ardından da çabalar göstermeye başladı. Artık kendi üretimini kendisi yapması noktasında birtakım girişimleri oluyor. Bunu zaman zaman duyuyor, duyuruyoruz. Şimdiki de bu tarz girişimlerinden birisi.

Kasım ayının ilk haftalarında Apple’ın GT Advance isimli bir şirketle Amerika (Arizona) ‘da bir takım işbirliği görüşmeleri yaptığı gelen bilgiler arasındaydı. Bu hamlenin ardından konu ile ilgili daha net ifadeler de gelmeye başladı. Aslında bu adımın bir sonraki iPhone için yani iPhone 6 için yapıldığı ortaya çıktı. Yani yeni modeli için girişimlerine hız kazandırdı diyebiliriz.

Apple safir cam GT Advance

Bu girişimin maliyet boyutunun 578 Milyon dolar seviyesinde olduğu haberleri dolaşıyor. Bu ekonomi kaynaklı firmaların duyurduğu bir haber. Bir de Apple bu safir camı sadece iPhone 6’ya saklamayacak. iPhone 5S için de bazı noktalarda kullanmaya başlayacak. Özellikle Touch ID ve kamera sensörünün korunması amaçlı kullanımı olacağı gelen bilgiler arasında. Bu ön kullanım sayesinde de bazı noktalarda kendini geliştirmeyi planlayan Apple, yeni tasarlayacağı iPhone 6’da elbette daha yoğun bir şekilde kullanmak isteyecek.

Konuya yabancı kalanlar için küçük bir bilgi vermek gerekirse: Safir camın asıl kullanım amacı koruma. Çünkü safir elmastan sonraki en sert maden olarak gösteriliyor. Elmasın kullanımının da mümkün olmayacağı için safir çok daha ön plana çıkıyor. Aslında dayanıklılık noktasında safir elmastan daha önde. Bu da ayrı bir öne çıkma nedeni.

Bu tarz dayanıklı cam üretimini Gorilla Glass ismiyle piyasadaki birçok telefonda görebilirsiniz. Safir bu sektörde gerçeten çok başarılı olan Corning Gorilla Glass‘a göre 2,5 kat daha dayanıklı olacak. Bu çerçeveden bakıldığında iPhone 6 için spekülasyon yapacak özelliklerden birisi olabileceğinden girişimlerinin de olması çok normal.

Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir