Apple’ın Beats’i satın alacağı resmiyet kazandı

Apple’ın şimdiye dek yapacağı en büyük satın alma olarak lanse ediliyor ve günlerdir bununla ilgili yeni gelişmeler, tahminler, duyumlar alıyorduk. Nihayet resmi ağızdan birşeyler geldi ve satış resmiyet kazandı. Satın alma bedeli daha öncede bahsedilen rakamlara yakın, 3 milyar dolardan satın aldı. Daha önce bahsedilen rakamlara yakın, 3 milyar dolardan satın aldı.

Apple Beats satın alma

Anlaşmanın detaylarında 2,6 milyar dolarlık kısım peşin, 400 milyon dolarlık kalan kısmı ise zamana yayıldığı bilgisi mevcut. 2014’ün son çeyreğinde satın alma tamamlanmış olacak. Beats’in kurucuları Jimmy Iovine ve Dr Dre, Apple’da görev alacak gözüyle bakılıyor.

Tim Cook, Apple’ın Beats ile artık çok daha büyük olacağını ve müzik sektöründe de çok yenilikçi adımlar atacaklarını söylüyor. Yenilikçi müzik ürünleri ve hizmetlerinin çalışmaları da bu şekilde başlayacak ve bakalım hangi alanlarda nasıl ürünler gelecek bunu zamanla göreceğiz.

Ayrıca Beats ürünleri de artık Apple Store‘larda yerini alacak ve dünyanın dört bir köşesinde Apple gücüyle satışa sunulacak. Spotify ve Pandora‘ya rakip olma konusu aslında en çok merak edilenlerden. Bu konuda güçlü bir adımın ne zaman atılacağı merak konusu olsa da, bunun için sanıyorum çok beklemeyeceğiz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir