AppStore Artık Yaş Sınırı Uyarısı Daha Belirgin

AppStore uygulama sayısı her geçen gün artmakta. Apple bu kadar fazla uygulama içerisinde bir takım sıkıntılar da yaşamıyor değil. Daha önce kullanıcıların sorun yaşadığı uygulama içi satın almalar nedeni ile bir önlem alarak uygulama için satın alma uyarısını uygulama tanıtım ekranlarına koyulmuştu. Apple, AppStore’da bir değişikliğe daha giderek uygulama tanıtım ekranlarına uygulama yaş sınırı uyarısını yerleştirdi.

AppStore Yaş Sınırı

İngiltere’de yaşanan biro lay sonrası küçük bir çocuk uygulama içi satın almalar nedeni ile yüklü bir miktar para harcaması yapmıştı. Sonrasında yine ödemeyi yapmak ve kullanıcı sıkıntılarını gidermek Apple firmasına düştüğünden Apple önlem olarak uygulama içi satın alma uyarısını AppStore sayfalarına eklemişti. Şimdi de özellikle uygulamaların içerikleri konusunda eliştirilerden ve sorunlardan kaçınmak için AppStore uygulamaları ekranına yaş sınırı koyarak bir önlem alma yoluna gidildi. AppStore’da artık uygulamaların yaş sınırlarını daha belirgin bir biçimde göreceğiz.

Aslında bu uyarı daha önceden de vardı fakat uygulamaların en altında ve bu kadar belirgin değildi. Artık uygulamaların üzerinde ve daha belirgin hale getirilmiş durumda. Apple, minimum yaş sınırı belirten ibarenin belirgin hale getirilmesi ile küçük yaştaki iOS kullanıcılarını korumayı da düşünmekte.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir