Arayan Kişinin Kim Olduğunu Ekrana Bakmadan Anlayın

Okuyucularımız için temel öğretici şeyler iOS dünyasında meydana gelen yenikleri içeriyor veya kendi yeteneklerini ortaya çıkarmak için onlara büyük bir fırsat sunuyor. Okuyucularımızın her birinin yeni çıkan Apple ürünlerine alışmasının ne kadar kolay olduğunu biliyoruz. Biz sadece birkaç ipucu ile onlara yardım etmek istiyoruz ve yeni kullanıcılara yol göstericisi olmak istiyoruz.

titresim-zil-sesi

Bugünkü anlatacağımız konu özel zil sesi atamalarını, mesaj zil tonlarını ve titreşimi nasıl kendimiz dizayn edeceğimiz ve atayacağımız hakkında. Bunlar sayesinde telefonunuz çaldığı zaman ekrana bakmadan sadece hissederek gelen aramanın kime ait olduğunu bileceksiniz.

Kişiye özel zil tonu atamanın birçok sebebi olduğunu ve çok kullanışlı olduğunu belirtmek gerekir. Eğer eşinize özel bir zil tonu atarsanız, -mesela sizin şarkınızı- eşinizden gelen telefonda, telefona bakmadan onun aradığını veya mesaj attığını bileceksiniz. Yolda giderken birisi sizi aradı ve siz gözünüzü yoldan ayırmadan kimin olduğunu bileceksiniz ve telefonunuzu açacaksınız.

Örneğin aynı ortamda birden fazla iPhone kullanan arkadaş grubu içerisindesiniz bir mesaj geliyor veya bir arama geliyor herkes aynı anda telefonuna bakıyor. Bunların hiç birisine gerek kalmadan üstelik ekrana dahi bakmadan gelen arama ya da mesajın kime ait olduğunu bileceksiniz.

Telefonunuzu sessizde kullanıyor olabilirsiz. Yoğun iş hayatınızda telefonunuz cebinizde olabilir. Eğer telefonunuz sessizdeyken titreşim özelliğiniz açıksa kişiye özel atayacağınız titreşim ile kimin aradığını bileceksiniz.

Kişiye özel zil tonunu ve mesaj sesini nasıl ayarlarım?

1.Adım: Rehber uygulamanızı açın ve herhangi bir ismi seçin.

2.Adım: Edit/Düzenle yazan yere dokunun. (Ekranın sağ üst köşesinde)

3.Adım: Aşağı yukarı yaparak seçmek istediğiniz Zil sesi ya da mesaj sesini seçiniz.

4.Adım: İstediğiniz sesi atayın.

Nasıl özel zil veya mesaj titreşimi atanabilir?

1.Adım: Rehber uygulamanızı açın ve herhangi bir ismi seçin.

2.Adım: Edit/Düzenle yazan yere dokunun. (Ekranın sağ üst köşesinde)

3.Adım: Zil sesi veya mesaj sesi sekmesinin altında titreşim bölümüne gidin seçin.

4. Adım: İsteğinize bağlı bir titreşim dokusu seçin.

Bu kısımda kendi isteğinize bağlı olarak çeşitli titreşim ritimleri atayabilirsiniz. Bu size arayanın hatırlanmasında büyük kolaylık sağlar. Mesela en sevdiğiniz ritmi en yakın arkadaşınıza ekleyin ve onu diğer kişilerden ayırın! Şöyle ki, cihazınızda bulunan standart titreşim dokularından bağımsız olarak kendi titreşim dokunuzu tasarlayabilirsiniz.

Nasıl kişiye özel titreşim dolgusu yapabiliriz?

1.Adım: Rehber uygulamanızı açın ve herhangi bir ismi seçin.

2.Adım: Edit/Düzenle yazan yere dokunun. (Ekranın sağ üst köşesinde)

3.Adım: Aşağı yukarı yaparak seçmek istediğiniz Zil sesi ya da mesaj sesini seçiniz.

4.Adım: Özel atama (Custom) bölümüne ilerleyin ve yeni titreşim yarat kısmına dokunun.

5.Adım: Ekrana dokunarak istediğiniz şekilde bir titreşim dokusu oluşturun.

6.Adım: Ekranın sağ üstünde bulunan kaydet butonuna dokunun ve titreşiminize vereceğiniz ismi çıkan pencereye girin.

7.Adım: Oluşturduğunuz yeni titreşim dokunuzu istediğiniz kişiye atayın.

Yan odanızda telefon çalıyorsa, farklı zil sesleri ve mesaj sesleri arayan kişinin kim olduğunu tahmin etmede kolaylık sağlar. Ayrıca sürekli aynı sesleri kullanmanın sıkıcılığından ve standart olarak telefonun üzerinde gelen müziklerden kurtulma şansı verir. Yukarıda anlatılanlarla biraz da olsa iPhone’unuza hayat verin!

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir