Arka Planda Android Uygulamaları Nasıl Kapatılır?

Android cihazlarda kullanılan uygulamalar, siz kullanmanız bile arka planda çalışıyor olabilirler. Bunun farkında olmayabilirsiniz, arka planda hem bellek hem de internet bağlantınızı kullanarak güç tüketebilirler.

Arka planda çalışan bu uygulamaların bazıları gerekli olabilir ama gereksiz yere çalışan uygulamalar da olabilir. Böyle bir durumda bu uygulamaları kapatmanız, telefonunuzun hem güç tüketimini azaltır hem de, gereksiz bir şekilde internet bağlantınızı kullanmasına engel olur ve cihaz performansınız artar.

Daha düşük depolama alanı ve dâhili belleği olan cihazlarda, aynı anda çok fazla uygulamanın açık olması cihazın yavaşlamasına neden olabilir. Ayrıca, Google Play Store’dan indirilen uygulamaların donma veya çökmesi sonucunu bile doğurabilir ve aynı zamanda arka planda çalışmaya devam eder.

Bu gibi durumlarda, onları manuel olarak kapatmak tek kalan seçenek.

Bu nedenle kullanmadığınız veya ihtiyaç duymadığını bu uygulamaları kapatarak hem veri kaybı yaşamaktan kurtulursunuz hem de telefonunuz daha hızlı olabilir.

Bu nedenle uygulamaları gerçek anlamda kapatmanın tek yolu bunu elle manuel olarak yapmaktır.

Uygulamaları El İle Kapatmanız Gerekiyor mu?

Ancak birçok durumda, Android işletim sistemi ile çalışan telefon ya da tabletlerde bazı uygulamaların el ile kapatılması önerilmez.

Aslında Android bu uygulamaları kendi optimize edecek şekilde yönetebilir. Ancak sizin sonradan kurmuş olduğunuz bazı üçüncü parti uygulamalar bu soruna yol açabilir.

Yani herhangi bir durum ve zamanda bazı uygulamaların arka planda çalışmasını el ile durdurmak zorunda kalabilirsiniz.

Arka Plandaki Uygulamalar Nasıl Kapatılır?

Bunun için Android telefonunuzdan “Ayarlar”a girin ve buradan “Uygulamalar” bölümün erişiniz.

Genelde telefonunuzun marka ve modeline göre değişiklik gösterse de genelde bu bölümde Arka planda çalışmasına izin ver isimli bir seçenek görürüsünüz.

Arka plan uygulamaları ayar bölümü, bazı Android telefonlarda ise, Pil veya Güç sekmesi altında yer alabilir.

Bu şekilde arka planda çalışan her uygulamayı kontrol ederek, arka planınızda ram belleğinizi kullanmasını ve güç tüketmesini engelleyebilirsiniz.

Ancak bazı uygulamalar vardır, arka planda çalışmaları gerekir, bu uygulamaları kapatmanız telefonunuzda bazı işlemleri yapmanıza engel olabilmektedir.

One Comment

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir