“Assistive Touch” İle Home Tuşunu Daha Az Kullanın

Assistive Touch özelliği, iOS 5 sürümü ile cihazlarımıza (iPhone, iPad ve iPod Touch) gelen bir özelliktir. Birçok kullanıcının cihazın kuytu köşelerinde kalmış olmasından dolayı bilmediği bu özellik, telefonunuzu home (ana ekran) ve kilitleme tuşlarının ömrünü uzatmak amacıyla veya arızalı olması durumunda kullanmanız için çıkarılan bir uygulamadır.

Assistive Touch ile Home tuşu kullanımı

Peki, Assistive Touch nasıl kullanılır?

Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik menülerine girin. Bu menüye geldiğinizde biraz aşağı inin, orada Assistive Touch seçeneğini göreceksiniz, o menüye girin. Assistive Touch seçeneğini etkinleştirin, biraz bekleyince ekranda ufak bir kutu belirecektir. Bu kutucuk çıktığında, Assistive Touch özelliğini kullanmaya başladınız demektir. Bu kutucuğu, üzerine basılı tutarak ekranda dilediğiniz yere taşıyabilirsiniz. Dokunmanız durumunda ise, karşınıza 4 adet seçenek çıkacak, bu seçenekleri kullanarak cihazınızı daha güzelleştirebilirsiniz.

  1. Ana Ekran: Home (Ana Ekran) tuşunun işlevini gören işlemdir. Dokunduğunuz takdirde ana ekran tuşuna basmış gibi ana ekrana geleceksiniz.

  2. Aygıt: İçerisinde telefonla ilgili ekranı döndürme, ekranı kilitleme, sesi kapatma, sesi kısma, sesi açma ve telefonu sallama gibi önemli fonksiyonları bulunduran bölüm. Bu işlemleri bu bölüm sayesinde hızlı bir şekilde herhangi ekstra bir işleme veya telefonun tuşlarına ihtiyaç duymadan gerçekleştirebilirsiniz.

  3. Hareketler: 2, 3, 4 ve 5 parmakla yapılabilen hareketleri tek parmakla yapmaya yarıyor. Uygulamalar arası geçişin birkaç parmakla yapıldığı göz önüne alındığında, iPad için daha elverişli olduğu söylenebilir. Kısaca, cihazınız için kullanabileceğiniz parmak hareketlerinin daha önceden girilmiş hallerini görebilirsiniz.

  4. Favoriler: Daha önceden belirlediğiniz parmak hareketlerini çizerek veya tanımlayarak kendinize özel sayfa geçme, zoom gibi kullanım hareketlerini ekleyebilirsiniz.

“Assistive Touch” ile ilgili videolar:

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir