Asus Zenfone Max Akıllı Telefon İncelemesi

Gün geçtikçe dev telefon üreticileri arasındaki rekabetler artmaya başladı. Tam anlamıyla sıkı sıkıya geçen bu rekabette en köklü firmalara diğer markalar güçlü bataryalı telefonlarla saldırmaya başlamışlardır. Lenovo markasının P1 modelinde kullandığı 5000 mAh pil sayesinde satışları birden artmaya başladı. Asus da hemen bu akıma ayak uydurarak 5000 mAh lik Asus Zenfone Max isimli telefonunu üretti. Bakalım Zenfone MAX hangi özelliklere sahip.

asus zenfone max

Tasarım

Asus, hemen her cihazında aynı tasarımı kullandı. Bunun en büyük sebebi Zenfone 5 ve Zenfone 6 serilerinde kullanıcılar tarafından büyük beğeni toplaması diyebiliriz. Asus Zenfone MAX modelinde de yine aynı tasarım çizgisini bozmayarak bir ürün yarattı.

Cihazın arka kapağı deri bir tasarımdan oluşuyor. Arka tarafta kamera ortada yer alırken sol tarafında çift tonlu led flaş, sağ tarafında lazer odak için odaklama sensörü bulunuyor.

Ağırlık 202 gram ile birlikte geliyor. Bataryanın da boyutuna bakacak olursak 202 gramlık bir ağırlık gerçekten elinizi yorabilecek seviyede.

İşlemci

Fiyat performans cihazı olan Asus Zenfone MAX, Qualcomm firmasının Snapdragon 410 işlemcisini kullanıyor. 1.2 GHZ hızında çalışan işlemci 4 çekirdekli. Adreno 306 grafik işlemci birimi kullanan cihaz 2 GB RAM kullanmakta.

16 GB dahili depolama alanına sahip olan Zenfone MAX, hafıza kartıyla 64 GB a kadar arttırılabiliyor.

asus zenfone max kutu içeriği

Ekran

5.5 inç ekran boyutuna sahip olan Asus Zenfone MAX, 720×1280 piksellik HD bir ekran kullanmakta. IPS LCD ekran çizilmeye karşı dayanıklı cam ile donatılmış olup parmak izi engelleyici bir ekran kaplamasıyla korunmakta.

Fiyat performans cihazlarının çoğu 5 inç ekrandan oluşmakta. 5.5 inç bir ekran gerçekten rakiplerinden sıyırıcı bir özellik olmuş. Ayrıca arka kapağın deri olmasından dolayı elden kayma sorunu da ortadan kaldırılmış.

Kamera

13 Megapiksel arka kamera, 5 Megapiksel ön kameraya sahip olan Asus Zenfone MAX modeli diğer fiyat performans cihazlarıyla kamera konusunda aynı çizgilerde yarışıyor. Kamerada HDR, hızlı odaklama, lazer otomatik odaklama gibi özellikler de bulunuyor.

Çift tonlu Led flaş kullanan Zenfone MAX, 5 elementli lens kullanıyor. Kameranın diyafram aralığı ise f/2.0 şeklinde.

Batarya

Telefonun asıl amacı uzun ömürlü bir batarya performansı sunmak.5000 mAh lik batarya ile bunu zaten sağlıyor. Bu boyuttaki bataryanın tek dezavantajı ise cihazı fazlasıyla ağırlaştırması.

Fiyatlandırma

999 TL den satışa sunulan Asus Zenfone MAX modelinin siyah ve beyaz renkleri mevcut.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir