Auxo Cydia’da Yerini Aldı

Birçok kişi tarafından dört gözle beklenen, uygulamalar arası geçiş programı olan jailbreak tweakı Auxo, Cydia’da yerini aldı.

auxo

Uygulamalar arası geçiş programı olan Auxo, geçişlere önemli güzellikler getirmiş. iOS’un varsayılan geçiş programıyla mukayese edildiğinde son uygulamaların kart görünümünde görünüyor olması önemli bir özellik olarak öne çıkıyor. Uygulamaların kendi ikonları yerine, uygulama içindeki son ekran görüntüsünü göstermesi, uygulamanın en önemli özelliği olarak söylenebilir.

Uygulamalar Auxo’dan kolay bir şekilde kaldırılabiliyor. Ufak bir parmak hareketiyle uygulamaların kapatılması sağlanırken, birden çok uygulamayı kapatmak için menüyü açın, tek bir hamleyle dokunun ve kapatın.

Akıllı bir uygulama olan Auxo’da bir uygulamayı kapatırken, eğer kapatmak istediğiniz uygulama arka planda müzik çalıştırıyorsa, uygulamayı gerçekten kapatıp kapatmak istemediğinize dair bir soru sorar. Tabi böyle bir özellik iOS’un kendi geçiş uygulamasında böyle bir özellik mevcut değil.

auxo

Ana ekran tuşuna çift tıklayarak girdiğiniz geçiş uygulamasında sol tarafa geçtiğinizde gelen müzik uygulamasında, bilindiği üzere şarkı ismi, başlık vs özellikler bulunmuyor. Müzik uygulaması varken böyle bir uygulamanın neden yapılmış olduğu birçok kişinin sorduğu bir soru. Eğer Auxo kullanmaya başladıysanız, bu menüye geldiğinizde şarkıcı ismi, şarkı ismi gibi özelliklere de ulaşabilirsiniz.

Auxo’yu indirmeden önce bilinmesi gereken bir takım bilgilerden bahsedelim. Öncelikle Auxo şimdilik sadece iPhone ve iPod Touch için mevcut. iPad sürümünün ise yolda olduğu belirtiliyor. İkinci olarak, Auxo sadece iOS 6 kullanıcıları için kullanılabilir durumda. iOS 5 için de hazırlanan Auxo da aynı iPad sürümü gibi henüz yolda. iOS 5 için Auxo’nun önümüzdeki hafta geleceği söyleniyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir