Ayların Sultanı Ramazan

İçinde yaşadığımız zaman içinde artık huzurlu ve bereketli bir zaman dilimi en azından Türkiye’de yaşayan büyük bir kesim için maalesef en zor bulunan nimet haline geldi. Yıllardır kemer sıkan yurdumuzun insanına yakın zamanda tüm dünyayı kasıp kavuran ekonomik krizinde etkisiyle neredeyse yaşanması zor bir durum haline geldi. Kendi içinde huzur ve bereket taşıyan 11 ay’ın sultanı olarak da nitelenen Ramazan-ı Şerif‘e bir haftadan da daha az kalması en azından huzur’a bir hayli acıkmış olan Müslüman‘lara bir ilaç gibi bereketiyle birlikte geliyor.

Bu ay içinde Müslümanlar gündüz Allah’u Teala‘nın rızasına ulaşabilmek için gündüzleri yemeyecek ve böylelikle belkide yıl içinde alınan gıdaların en basitinin dahi o açlık esnasında değerinin aslında ne kadar da büyük olduğunu gözlemleyerek tüm ruhunda ve bedeninde bu açlığı, imrenişi tıpkı zaten bunlardan çoğu zaman yoksun olan insanlar gibi hissedip bir bakıma onların halini biraz daha iyi anlama vakti bulacaklar. Ardından da iftarda bu hissettikleri düşüncelerle beraber yemeklerini yiyerek Rab’lerine Hamd edecekler. Sahurda da tekrar gün boyunca nefislerinden arınıp, bir bakıma nefis terbiyesine girişecekler.

ramazan

İşte Ramazan‘ın özünü teşkil eden ana fikir bu ki bunlar sadece maddi olarak izah edilebilecek olanlar, bunun bir de manevi açıdan kazanımlarına değinmek bu yazıya ve kitaplara zor sığar ki amacımız da bunu irdelemek değil yaklaşan Ramazan ay’ı için hissettiğim duyguları sizinle bir nebze de olsa paylaşmak ve Ramazan ay’ının tüm Müslüman alemine hayırlar getirmesini dilemek. Umarım ve dilerim ki bu ay’ı oruç ile geçirecek insanlara karşı, onların hassasiyetlerini de göz önünde bulundurarak bu ay’ı oruç tutmadan geçirecek olan insanların yiyip içtikleri ortamlara biraz dikkat edip bu ibadeti yerine getiren insanlara bu şekilde saygı göstermesi, oruç tutanların da tutmayanlara karşı kin, öfke duymadan ve belki de onlara hidayet dualarını eksik etmemeleri gerekmektedir. Bu vesile ile bir kez daha tüm Müslüman aleminin Ramazan-ı Şerif’lerini tebrik eder, huzurlu bir ay geçirip bu ay içinde Rabbimiz tarafından gönderilecek olan tüm Rahmetlere ulaşabilmeyi nasip etsin ve Ramazan Bayramı‘na da hayırla ulaşabilmeyi nasip etsin dileklerimle. Hayırlı Ramazanlar

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir