BDDK taksitleri sınırlandıracağız deyince mobil cihazların satışı hız kazandı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) taksitlerin fazlalığına el attı ve birçok kategoride taksit sayılarının üst limitlerini belirledi. Belirlenen rakamların yürürlüğe girmesine de yaklaşık 2 hafta var. Özellikle teknoloji alışverişlerinde üst limit 6 taksit olunca şimdiden 12 taksit fırsatından yararlanmak isteyenler mağazalara akın ediyor.

Her ne kadar kesin 2 hafta sonra girecek diye birşey olmasa da öngörü yüksek. Borçlanmanın giderek arttığı ve birçok kişinin taksit, kredi kartı ve kredi noktasında bankalara kapılmış durumda. Haliyle buna da bir düzenleme gerekiyordu. İyi mi oldu bilemiyoruz ancak harcama noktasında biraz gem vuracaktır diye tahmin ediyoruz. Yani biraz daha zorlaşacak birşeyler almamız/borçlanmamız.

Cep telefonu, elektronik eşya, tablet ve teknoloji ürünlerinde taksit üst sınırı 6‘ya düşüyor. Kuyumcu alışverişinde 6 taksit, beyaz eşya ve mobilyada 12 taksit, tüketici kredisinde 36, taşıt kredilerinde 48 ay taksit üst limiti BDDK tarafından açıklandı. Şimdi de yürülüğe girmesi bekleniyor. Hal böyle olunca da birkaç ay sonrası için planlanan alışverişler de biraz öne çekilde ve şimdiden yapılmaya başlandı. Bu durum özellikle de teknoloji sektöründe büyük artışa neden oldu.

Benim fikrim teknoloji ve mobilya diye ayırmaktan ziyade bir fiyat sınırı ve taksit sayısı belirlense sanıyorum daha işlevsel olurdu. Çünkü cep telefonları ortalama 1000-2500TL aralığında. Bu da 6 ay taksite indirgendiğinde biraz ödenmesi zorlaşıyor. Bakalım nasıl olacak, hep birlikte göreceğiz. 😉

Tags:,

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir