Bilgisayarda Oynayabileceğiniz En İyi Strateji Oyunları

Strateji oyunlarını bilmeyenimiz yoktur. Eğer ki strateji oyunlarını seviyorsanız başka oyunlar çokta zevkli gelmeyebilir. Age Of Empires ile popülerleşen Strateji oyunları, hem yüksek donanımlara sahip bilgisayarlara ihtiyaç duymaz hem de saatlerce vakit geçirebilmenizi sağlar. İyi bir strateji oyunu oyuncusu saatlerin nasıl geçtiğini anlamaz. Fakat yüzlerce saat bir oyunu oynadıktan sonra benzer strateji oyunları oynamak isteyebilirsiniz. Bu yazımızda da birçok kişi tarafından tavsiye edilen en iyi strateji oyunlarını inceleyeceğiz.

1. Age Of Empires II

Bilgisayarda Oynayabileceğiniz En İyi Strateji Oyunları: Age of Empires II

Efsanelerin efsanesi olan Age Of Empires, geçtiğimiz yıllarda remastered sunuldu. Bu da şimdiki oyuncuların bile hala bu oyunu oynamasını açıklıyor. Strateji oyunlarının atası olarak görülen Age of Empires II’nin 3.oyunu da mevcut fakat halen 2.’yi daha çok övüyorlar. Eğer ki bugüne kadar hiç Age of Empires oynamadıysanız çok şey kaybediyorsunuz demektir. Bir an önce indirip oynamaya başlayabilirsiniz. Age Of Empires II, Steam’den alınabilir.

2. Rise Of Nations

Rise Of Nations

Age Of Empires II benzeri bir oyun olan ve Microsoft Studio tarafından tasarlanan klasik bir strateji oyunu olan Rise Of Nations, saatler sürecek bir strateji macerasının kapılarını açıyor. İlk çağdan modern çağa kadar yapılar yapabiliyor, askerler üretebiliyorsunuz. İstediğiniz çağda savaşabiliyorsunuz. Bu oyunda nükleer bomba bile mevcut! Eski tip strateji oyunlarını seviyorsanız Rise Of Nation sizi oldukça mutlu edecek.

3. Total War: Warhammer

Total War Warhammer

Devasa ordularla savaşlardan savaşlara koşmak ister misiniz? O zaman Total War Warhammer tam size göre. Binlerce kişilik ordularınızla stratejiler geliştirin, politikaları uygulayın ve hükmetmek için savaşın. Diğer strateji oyunlarına göre daha güçlü bir işlemci ve daha fazla RAM ihtiyacı duyan bu oyunda oldukça gerçekçi sahneler görebilecek ve stratejiler uygulayabileceksiniz. Steam’den bu oyunu satın alabilirsiniz.

4. Homeworld

Homeworld

Birçok kişi tarafından adı bilinmeyen ancak eski yılların en kaliteli strateji oyunlarından biri olan HomeWorld ile uzaydaki düşmanınıza karşı bir uzay filosu oluşturup çeşitli bölgelerde savaşıyorsunuz. Kendine has bir hikâyeye de sahip olan HomeWorld ile hem uzaya hem de strateji oyunlarına ilgisi olan kişiler oyunun başından saatlerce kalkamayacak.

5. Europa Universalis IV

Europa Universalis 4

Harita tabanlı strateji oyunlarının bir numarası olan EU4, strateji severler için vazgeçilmez bir oyun. Sahip olduğu detaylar sayesinde bile oyunu öğrenmek onlarca saat sürüyor. İlk başta öğrenemeyeceğinizi düşünseniz de, bir süre sonra bu oyun bağımlılık yapabilir. 1450’li yıllarda başlayan oyunumuzda gerçek tarihe göre bir millet seçiyorsunuz ve sınırlarınızı genişletmek, gelirlerinizi arttırmak, bilimde öncü olmak, koloniler oluşturmak gibi birçok şeyi yapabiliyorsunuz. Muhteşem bir detaya sahip olan oyunumuzun işlemci canavarı olduğunu da hatırlatmadan geçmeyelim.

6. Civilization VI

Civilization VI

Civilization oyunlarının son üyesi olan Civilization VI, 20 yıldır devam eden Civilization oyunlarının en son nereye eriştiğini gösteriyor. Europa Universalis 4 benzeri olan bu oyunumuzda grafikler daha Age Of Empires tarzında. Yani bu oyun için EU4 ve Age Of Empires II karışımı diyebiliriz. Yapılar inşa edebilir, savaşlar açabilir ve sınırlarınızı genişletebilirsiniz. Steam ve Epic Games üzerinden bu oyunu satın alabilirsiniz.

7. Cities Skylines

Cities Skylines

Şehir kurmayı sever misiniz? Önceden Simcity gibi oyunları oynadıysanız veya şehir kurma tarzı oyunları seviyorsanız Cities Skylines tam size göre. Şehrinizi kurun, halkın şehirinize gelmesini sağlayın, şehrinizi büyütün ve metropol olun. Onlarca DLC ile birlikte gelen Cities Skylines ile bir şehir için gereken her şeyi yapabilirsiniz. Şehir yapma konusunda en iyi strateji oyunu olan Cities Skylines ile kendinizi bir belediye başkanı gibi hissedeceksiniz.
Tüm bu oyunların yanında büyük kitleler tarafından beğenilen strateji oyunları da bulunuyor. Steam ve Epic Store mağazalarından erişebileceğiniz bu oyunları deneyebilir ve siz de favori oyununuzu belirleyebilirsiniz. Umarız listemiz sayesinde uzun zamanlar oynayabileceğiniz oyununuzu bulmuşsunuzdur.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir