Bilgisayardan iPhone Yedekleri Nasıl Silinir?

Bilgisayardaki iPhone yedekleri nasıl silinir bilmek için evvela iPhone yedekleri bilgisayarda nerede onu iyi bilmek gerekiyor. İPhone yedekleri nereye kaydediyor bildiğiniz takdirde iPhone yedek silme işlemini kolayca halledebilirsiniz.

iPhone yedekleme nedir ve neden yedek silmek bu kadar önemli. Öncelikle kısaca buna değinelim. Zaten ihtiyacı olanlar neden silmek istediğini iyi biliyordur. Ancak iPhone yedekleri yaklaşık 1GB yer kaplıyor. Her girişinizde yedek alan birisi iseniz de bu bilgisayarınızda oldukça fazla yer kaplamaya başlayacak ve sorunlar baş gösterecektir. Yer ihtiyacı doğduğunda hemen iphone yedekleme silme ile başlamak isteyebilirsiniz.
Sevgili tadında görüşme yapan hatunları sarıyer escort sitesinde bulacaksınız.
Bilgisayarınıza iPhone yedeklerini iTunes üzerinden alırsınız. Bu nedenle bilgisayardan iphone yedek silme işlemi için de iTunes’a giriş yapmanız gerekiyor.

Bilgisayardan iPhone Yedek Silme (1. Yöntem)

iPhone yedek dosyası bilgisayarda nerede bilmiyorsanız bu ilk yöntem tam size göre. Çünkü tüm işlemleri birkaç tıkla iTunes üzerinden halledeceksiniz.

  • Bilgisayardan iTunes‘u açın.
  • Menüden Düzen >> Tercihler kısmına sırasıyla gelin.
  • Ardından Aygıtlar sekmesine gelin. Aşağıdaki görselde bu alanı göreceksiniz.
  • Bu alanda iPhone yedeklerinizi tarihlerine göre sırasıyla görebilirsiniz. Hangi tarihli iPhone yedeğinizi silmek istiyorsanız seçip Yedeklemeyi sil deyin.


Hepsi bu kadar. İngilizce Tunes kullananlar için de kısaca yönlendirme yapacak olursak: iTunes > Preferences > Devices > Yedek dosyasını tıkla seç > Delete Backup.

Şimdi gelelim yazımızın başında da bahsettiğimiz “iphone yedek dosyası bilgisayarda nerede?” bilirsek silmemiz de o denli kolayca olacaktır kısmına. iPhone yedeğimiz bilgisayarda hangi klasördeymiş bir göz atalım. Belki iphone yedekleme klasörü değiştirme nasıl yapılır? onu da öğrenmek isteyebilirsiniz. 😉

Bilgisayardan iPhone Yedek Silme (2. Yöntem)

Bu adım bilgisayarınızın işletim sistemine göre farklılık gösterecektir. Ülkemizde en çok kullanılan işletim sistemi windows olsa da, Mac OS kullanan kimseler de bulunabilir, biz her ikisini de verelim. Pardus, linux kullananlar varsa maalesef ben yardımcı olamıyorum.

  • Mac OS Klasör uzantısı: ~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/
  • Windows 10,8,7 işletim sistemleri için Klasör uzantısı: C:\Users\kullanıcıadı\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup


Şeklinde ilgili klasörü bulup iPhone yedeğini silebilirsiniz. Windows klasör uzantısında “kullanıcıadı” diye belirtilen kısmı kendi bilgisayarınızdaki kullanıcı adınızı girerek bulmanız gerekiyor. Ayrıca bulacağınız klasörde rastgele isimlendirilmiş uzun bir klasör ismi göreceksiniz. İphone yedek dosyanız budur. İphone yedeklenen fotoğraflar nerede sorusunun cevabı da kısmen bu oluyor.

Sağlıcakla kalın.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir