Bir sonraki iPad 12.9 inç’lik dev ekranıyla gelebilir

Tablet piyasası da git gide kızışmaya başladı. Telefon piyasası bildiğiniz gibi zorlu bir sektör oldu. Birçok teknoloji devi kozlarını paylaşıyor. Masaüstü veya dizüstü bilgisayar devrinin kapanmaya başladığı günlerimizde millet daha taşınabilir mobil cihazlara yöneliyor.

Hal böyle olunca da tablet ve telefonların satışlarında gün geçtikçe artış görebilmek mümkün. Tablet piyasasının devi olarak kabul gören iPad‘ler yeni segment ürünlerle satışını yükseltmeyi hedefliyor. Geçtiğimiz ekim ayında 9.7 inç’lik iPad Air‘ı tanıtan Apple şimdiden yeni iPad için çalışma içerisinde olduğu söylentisi hakim.

ipad 12.9 inç

Güney Kore basınında yer alan habere göre yeni segment iPad’ler daha büyük ekrana sahip modelleri de olacak. Daha önce iPad mini adıyla küçülen cihazlar yeni segmentte daha büyük (12.9 inç) ekran modellerini de sunacak deniliyor.

Aslına bakarsanız iyi bir gelişme olabilir. Yani Apple’ın bir anlamda çeşitliliğini artırması gerekiyor. Son dönemde Steve Wozniak‘ın eleştirileri de sanıyorum yeni gelişmeler için baz alınacak. Çünkü Wozniak, iPhone’un iki farklı boyut olarak sunulması gerektiğini, iPad mini’nin cebine sığmadığını, iPad’lerin ise yetersiz belleğe sahip olduğunu her fırsatta söylüyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir