Elma Doktoru

iPhone, iPod iPad Teknik Servisi

Cum18052012

Son Güncelleme07:18:51

Geri Birazda Benden Garip Bir Habercilik Örneği "Viber Mossad'a Çalışıyor"

Garip Bir Habercilik Örneği "Viber Mossad'a Çalışıyor"

Kullanıcı Değerlendirmesi: / 0
ZayıfMükemmel 
Haber vermekle, kafadan haber uydurmak arasındaki farkı bilenler bilir ki -ben de bu konuda ihtisas yapmadığım halde- bir haberin doğruluğunu onun kaynağına bakarak anlaşılabileceğini düşüyorum. Geçtiğimiz günlerde bizim de haberini yaptığımız ve iPhone kullanıcılarının kendi aralarında ücretsiz görüşmelerine olanak tanıyan Viber uygulaması meğer nelere kadir bir uygulamaymış bu haberde farkettik. Meğer viber 3 tane mossad ajanının üretip bedava olarak AppStore üzerinden dağıttığı bir casus uygulamaymış.

Tabi her zamanki gibi "neden olmasın" şüheciliği ile bunun ciddi bir haber olduğu yanılgısı ile haberi okuduk ve haberi sizlerin de oku

{xtypo_quote}Dünyanın neresinde olursa olsun iPhone sahipleri, 'Viber' uygulamasıyla bedava konuşuyor... Ancak bu programın İsrail'e hizmet ettiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Viber adlı programı Iphone'a yükleyenler, konuşma sırasında operatörleri devreden çıkartıyor. Bu da onları savunmasız kılıyor. Cep telefonunuzdaki özel dosyalarınız da MOSSAD'ın hazırladığı bir sistem tarafından izleniyor. SMS ile Multi SMS'leriniz de inceleniyor ve kaydediliyor. Sistemin içeriği o kadar güçlü ki, 'Viber' yardımıyla konuşurken özel olarak hazırlanan 186 kelimeden (İsrail, MOSSAD, Netenyahu, Tevrat, bomba, ölüm gibi) herhangi birini telaffuz ederseniz, hemen dinlemeye takılıyorsunuz. Pulitzer ödüllü gazeteci Seymour Hersh, artık savaşların 'Siber' olacağını açıklamıştı. Bu konuda da İsrail'in son derece güçlü olduğuna dikkat çeken Hersh, adeta 'Viber' ve İsrail bağlantısını doğruluyor.

24 SAATTE 150 BİN KEZ

Türkiye'nin en gözde iPhone sitelerinden www.iphonekurdu.com da, bu konuyla ilgili uyarı niteliğinde bir haber yayınladı. Sitenin bilgisayar teknisyenlerinden Ufuk Pamuk, "Viber çılgınlığının oluşturduğu sonuçlar, birçok olumsuzluğu da beraberinde getiriyor. İsrail, çok rahatlıkla alınan bilgilere ve detaylara göre, Viber ile internet üzerinden konuşmaları kaydedebilir. Çünkü teknolojide ve Viber programında bu son derece mümkün. O nedenle, bu programı indirenler son derece dikkatli olmalıdır" dedi. Viber'in her 24 saate 150 bin kez indirildiği düşünülürse, tehlikenin boyutları bir hayli fazla. Bu sistemi tasarlayanların ise 3 MOSSAD hacker'ı olduğu belirtildi.{/xtypo_quote}

Haber nereden bakarsanız bakın ilgi çekici olmakla beraber tamamen zanna dayalı ve o da sui zan diyebileceğimiz bir formatta. Birincisi,böyle bir haber ancak ve ancak insanlar aralarında bedava konuşmasın ve GSM firmaları'nın karı bu uygulama sebebi ile düşmesin kaygısı ile hazırlanmış. Böyle bir düşünceye sahip olmamız en azından böyle bir haberi yapanlardan daha mantıklı bir düşünce olur ki internet haber sitesinin kaynağı da bir garip. Üstelik tüm iPhone kullanıcıları arasında kabul görmüş ve otorite olmuş bir siteymiş sunumu ile "Türkiye'nin en gözde iPhone sitelerinden" şeklinde lanse ediliyor. İlgili siteyi tenzih ederek, sanıyoruz ki bu sunumda habere itibar kazandırmak amacı ile yapılmış ki haberin içeriği hiç bir kaynağa dayanmayan sadece bir görüş olduğu apaçık ortada.

Bu tip uygulamaların böyle bir tehlikesi olacağı düşüncesi doğru olmakla beraber, haberde sunulduğu gibi Viber uygulamasının bu amaca yönelik ve ilgili kişilerce hazırlandığını bu kadar net hem de kişi sayısı vererek açıklayanlar habere herhangi bir kaynak belirtme ihtiyacı bile duymamış. Yahut haberin doğruluğunu gösterecek bir tane emare, araştırma dahi yok. En azından okuduğumuz haberde bunu göremiyoruz. Bir tek Pulitzer ödüllü gazeteci Seymour Hersh'in başka bir konu için İsrail hakkında yapmış olduğu açıklama dışında...

Böyle bir haberi veren haber sitesi de öyle sıradan bir site olmayıp İhlas Haber'in bir websitesi olunca insan açıkçası düşünmeden edemiyor "Acaba haberin finansörleri arasında türkiyenin GSM firmalarından bir tanesi mi var?" İnanın bu haberin başlığı ve içeriğinin mantığından çok daha kötü olmayan varsayımımız en azından daha sağlam temellere dayanıyor. Umarız gerçek olma ihtimali de olabilecek bu haberi daha somut deliller ile yayınlar ve bizler de bu uygulamadan onların sayesinde uzak kalmış olabiliriz. Ayrıca gerek haberin sahibi gerekse de haberin kaynağı çözümlemiş oldukları o 186 kelimelik filtreye ait kaynak kodları verirlerse buradan yayınlayarak kendilerinden özür dileyebileceğimizi de belirtirim.

(İlgili websitesinin kurucularının bir çoğunun iphone teknik servisi elemanları olduğunun da farkında olmakla beraber eleştiri kaynağımızın haberin sunuluş şekli olduğunu olası alınganlıkların önüne geçmek için ayrıca belirtmeliyim)

Haberin Kaynağı: ihlassondakika

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Joomla 1.5 Kolay Kullanım Rehberi

Joomla 1.5 Rehberi

Joomla 1.5'i öğrenmek hiç bu kadar kolay olmamıştı

Hiç bir kodlama bilgisine sahip olmaksızın kendi kişisel yahut kurumsal websitenizi yapmak için size lazım olan Joomla! ve Joomla 1.5 Rehberi