Biri Age Of Mu Dedi?

Abi bize bi age of açsana repliği birçok kişiye yabancı gelmeyecektir 🙂  Okuldan kaçıldığında, birden fazla kişi oldu mu, hele ki 4 kişi ve daha fazla kişiyi topladınız mı en çok yapılan şeylerden biri internet cafeye gidip Age Of Empires oynamaktı. 

age_of

Bilgisayar oyunlarının altın çağını yaşadığı bu günlerde, birçoğunuz eminim arkadaşlarıyla Age Of Empires oynadığı günleri özlüyor, şimdiki oyunlarda o oyundan aldığı tadı almıyordur. Age Of Empires oyununu özleyenlere ve bu oyunu hala oynamaya devam edenlere müjdeli haber oyunun yapımcılarından geldi. Keza Age Of Empires iOS ve Android platformlarında yer almaya hazırlanıyor. Strateji oyunlarının atası olarak nitelendirilebilecek olan bu oyunun mobil platforma gelmesi pek çok kişiyi olduğunca mutlu edecektir diye ümit ediyoruz.

Oyunun çıkmasına ne kadar süre var şimdilik bilinmiyor. Fakat oyunun çıkacağının duyulması bile oyun tutkunlarının iştahını kabartmadı desek yalan olur. Microsoft tarafından yeniden canlandırılacak oyunun adı is oyunun baş harflerinden esinlenerek AOE HD olarak düşünülüyor. Oyunun geliştirilmesi KLab Stüdyoları tarafından yapılacak olup, dağıtımını PC oyunlarında olduğu gibi Microsoft üstlenecek.

iOS ve Android marketlerde yakın zamanda yer alması planlanan oyunun yanı sıra, yakın geçmişte Microsoft tarafından orjinali Xbox platformu için yapılmış olan Ms. Splosion Man oyununu da iOS platformuna taşımıştı. Bu gelişmelerden yola çıkıldığında, Microsoft’un mobil platformlar üzerinde çalışmalarının devam ettiği ve süregeleceği öngörülmekte.

Age Of Empires oyununun geçmişte hitap ettiği yaş aralığının şu an 20-29 yaşlarında olduklarını ve bu yaş kesimindeki insanların hala oyun dünyasından pek vazgeçemediklerini göz önünde bulundurduğumuzda, oyunun başarılı olmaması için pek bir neden bulunmamakla beraber, Microsoft’un farklı atılımlarla ne kadar başarılı olabileceği merak konusu. Bunu hepimize zaman gösterecek.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir