Bitcoin Nedir? Nasıl Alınır ve Satılır? Ne Kadar Kazandırır?

Kripto paralar ve özellikle Bitcoin gün geçtikçe popülaritesini arttırıyor. Durum böyle olunca Bitcoin piyasasına adım atmak ve az da olsa yatırım yapmak isteyebiliyoruz. Gün içinde bile binlerce kişinin on binlerce lira para kazandığını düşünürsek, Bitcoin’in kaçırılmaması gereken bir piyasaya sahip olduğunu anlayabiliriz. Fakat net bilgilerin olmaması ve çoğu kaynağın yabancı olmasından ötürü Bitcoin’in nasıl alınıp satılacağını bilmiyoruz ve ne kadar kazandıracağını tahmin edemiyoruz.

Bitcoin Almak

Bitcoin satın almak, sanıldığının aksine oldukça kolay ve hızlı bir işlemdir. Hatta o kadar hızlıdır ki, altın veya döviz alıncaya kadar Bitcoin alım satımı bile yapabilirsiniz. Bunun sebebi yedi gün yirmi dört saat kapanmayan bir piyasası olması ve internet üzerinden hızlıca alım satım yapabilmenizden kaynaklıdır. Bitcoin alabilmek için, 1 bitcoin kadar paranız olması gerekmez, isterseniz 50TL’lik Bitcoin bile alabilirsiniz. Bu yüzden ister denemek için isterseniz de gerçek bir yatırım yapabilmek için kullanabilirsiniz.

Bitcoin Nedir

Kripto Para Borsaları

Bitcoin alım satımı yapabilmek için ilk olarak kripto para borsalarına kayıt olmanız gerekmektedir. İster Türk merkezli isterseniz de yabancı borsalara kayıt olabilirsiniz. Ülkemizde BTCTürk ve Paribu gibi kripto para borsalarından hem Bitcoin hem de diğer kripto paraları satın alabilirsiniz. Bunun yanında daha yüksek hacimli borsalar istiyorsanız Binance gibi uluslararası borsalara kayıt olabilirsiniz. Kayıt olduktan sonra sistem sizden TC Kimlik numarası gibi bilgileri isteyecektir ancak korkmanıza gerek yok, bu bilgiler sizin güvenliğiniz için istenmektedir. Ayrıca kimlik fotokopisi ve benzeri şeyler de bazen istenmektedir.

Alım Satıma Başlamak

Bu borsalardan herhangi birine kayıt olduktan sonra kendi adınıza kayıtlı olan bankalardan borsalara para göndererek yükleme yapabilirsiniz. Yabancı borsalarda bu iş biraz daha karmaşıkken, Türk borsalarında direk olarak Türk Lirası yüklemesi yapabilirsiniz. Hesabınıza yüklediğiniz paranız mesai saatleri içerisinde hesabınıza yüklenecektir. Bundan sonra alım satım ekranlarından işlemlerinize başlayabilirsiniz. Buradan sonrası tamamen sizin tecrübenize ve analizlerinize bağlıdır. Kazanç elde edebilir veya zarar edebilirsiniz. Bitcoin’in diğer yatırım araçlarına göre çok daha fazla gelire sahip ve bunun yanında en büyük riske sahip olduğunu unutmayın.

Uzun Vadeli Yatırım Yapmak

Eğer kısa vadede alım satmayı düşünmüyorsanız ve uzun süreler varlığı elinizde tutmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey ücretli veya ücretsiz bir kripto para cüzdanı edinmektir. Ayrıca çevrimiçi ve çevrimdışı olarak bulunabilen cüzdanlar ile borsadan aldığınız varlıklarınızı saklayabilirsiniz. Borsadan aldığınız kripto parayı cüzdanınızın adresine göndererek uzun vadeli yatırımınızın başlangıcını yaparsınız. Daha sonrasında cüzdanınızdan borsadaki adreslerinize aktararak paranızı bozdurabilirsiniz. Bunun yanında borsalarda da uzun vadeli yatırım yapabilirsiniz ancak hem güvenilirlik hem de paranın saklanması için cüzdan kullanımı tavsiye edilmektedir.

Bitcoin Ne Kadar Kazandırır?

Bitcoin ilk piyasaya sürüldüğünde 0,20$ değerine sahipti. Bugün 10.000$ seviyelerinin üzerinde geziniyor. Buradan yola çıkarak basit bir matematik hesabıyla ilk zamanlarda alsaydınız paranızı kaça katlardınız sorusuna cevap bulabilirsiniz. Bitcoin’de bir para birimi olduğu ve borsası olduğu için kimse net olarak yükselip yükselmeyeceğini bilemez. Sadece analizlerden ve tecrübelerden yola çıkılarak tahminler yapılabilir. Fakat bir kısma göre Bitcoin’in önümüzdeki senelerde 6 haneli sayıları geçeceği öngörülüyor. Bazıları da sabit bir noktada duracağını ve geleneksel para birimleri gibi olacağını belirtiyor. Hangisi olur bilinmez ancak Bitcoin bugün halen birçok kişiye kazandırmaya devam ediyor. Piyasayı iyi bir şekilde anlayıp analiz tekniklerinizi geliştirerek siz de Bitcoin ile varlıklarınıza varlık katabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir