İnceleme: Blackberry Z10 – iPhone 5

Blackberry kullanıcılarını sevindirecek olan bir haber RIM’den geldi. Keza Blackberry Z10 8 gün sonra sevenleriyle buluşuyor.

Blackberry-z10-iphone-5

Yeni nesil işletim sistemiyle birlikte gelecek olan Blackberry Z10, Kanada firmasının yeniden dirilişini sağlayabilecek mi, bunu zaman gösterecek.

Tabi ki yeni nesil işletim sistemi ile birlikte gelecek olan telefon Z10 olmayacaktır. Fakat öncüsü Z10 olacak. Blackberry Z10, 4.2 inç ekranla sevenleriyle buluşacak, hatta RIM cihazların dağıtımına başladı bile. Blackberry Z10 ile iPhone 5 karşılaştırmasını bekleyenler için bir video:

Alman şirketi olan TelekomPresse tarafından yayınlanan videonun dili maalesef Almanca fakat İngilizce altyazısı sayesinde anlaşılması kolay olacaktır diye düşünüyoruz. Video, BB10 işletim sistemine sahip Z10 ile iPhone 5’i büyük ölçüde kıyaslamakta ve BB10’un birçok özelliğiden bahsetmekte.

Blackberry Z10 ile iPhone 5 görünüş olarak birbirine görünüş olarak çok benzemekte. Az önce bahsettiğimiz gibi Z10’da 4.2 inç ekran bulunuyor. Bunun yanı sıra mini HDMI giriş ve çıkarılabilir batarya mevcut.  Blackberry Z10’da 2 GB Ram ve otomatik flashı bulunan 8 MP kamerası mevcut.

Yazılımsal olarak baktığımızda ise Blackberry BB10 tek kelimeyle etkileyici. Kart görünümlü görev yöneticisi, bildirimler, her şey harika. Detaylı fotoğraflı incelemeler için buradaki galeriyi inceleyebilirsiniz: http://bgr.com/gallery/blackberry-10-os-walkthrough/blackberry-10-photos-6/

Blackberry’nin hikâyesini herkes bilir. Bir zamanlar akıllı telefon dünyasının bir numarasıyken şimdi yerlerde sürünüyor diyebiliriz. Bakalım Blackberry Z10 ve BB10 işletim sistemiyle tekrar kaybettiği konumuna erişebilecek mi?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir