BB 10 İle Birlikte İki Yeni Model Geliyor

Blackberry kullanıcılarının dört gözle beklediği Blackberry 10 lansmanı nihayet yapıldı. Lansmanda, iki yeni Blackberry modeli yapıldı.

blackberry-10

Yapılan açıklamada isim değişikliğine gidildiği konusuna değinildi. Blackberry CEO’su Thorsten Heins tarafından yapılan açıklamada, şirketi yeniden yapılandırmaya gittikleri, tek marka ü<erinde yoğunlaşacaklarını  belirtti. Tek marka. Tek söz. Müşterilerimiz Blackberry kullanır, çalışanlarımız Blackberry için çalışır, hissadarlarımız Blackberry’nin sahipleridir denildi.

Blackberry sadece işletim sistemini yenilemedi. Aynı zamanda uygulama dünyası olan Blackberry World’ü de yeniledi ve içerisinde 70 bini aşkın uygulama yer alacak. App World sacede uygulama dünyası değil, aynı zamanda müzik, film ve TV şovlarının yer aldığı bir dünya olacak. Öyle ki, platform sonunda büyük bir ekosistem olacak gibi görünüyor.

Cihaz olarak ise geçtiğimiz günlerde, Blackberry Z10 tanıtımını ve iPhone 5 ile karşılaştırmasını gösteren bir yazı paylaşmıştık. Blackberry Z10’un yanında lansmanda Blackberry Q10 modeli de tanıtıldı. Böylelikle ilk iki BB10 cihazı da resmi olarak tanıtılmış oldu. Blackberry Z10 bildiğiniz üzere dokunmatik 4.1 inç ekrana sahip. Bunun yanı sıra Blackberry Q10 ise hibrit dokunmatik – klavyeli bir cihaz olarak geliyor. Cihazın ekran boyutu ise  3.1 inç.

Blackberry Z10’da 1.5 GHZ dual-core işlemci mevcut, bunun yanı sıra 2 GB Ram bulunuyor. Dahili hafıza olarak 16 GB karşılayacak kullanıcıları, tabi arttırılabilir bir hafıza ve microSD kart ile 48 GB’a kadar yükseltilebilecek. Blackberry Z10’da 8 megapiksel arka kameranın yanı sıra 2 megapiksel ön tarafında 2 megapiksel kamera bulunuyor. Arka kamerayyla 1080p video çekilebilirken, ön kamerayla 720p videolara çekilebiliyor. 4.2 inç ekranın çözünürlüğü ise 1280×768.

Aşağıda, Blackberry Z10’un kamerasının Time Shift Modunu gösteren bir videoyu izleyebilirsiniz.

<

Blackberry Z10 bu hafta içinde İngiltere’de, 5 Şubat’ta Kanada ve Amerika’da satışa sunulacak ve iki yıllık sözleşmeyle 199 dolar gibi bir fiyattan sunulacak.

Blackberry Q10 ise çok farklı konseptte bir telefon. QWERTY klavye mevcut olan cihazda yine 1.5 GHZ dual-core işlemci kullanılmış ve yanı sıra 2 GB Ram bulunuyor.3.1 inç 710×710 çözünürlüğe sahip ekran bulunurken 8 MP arka kamera bunlara eşlik ediyor. Bunların dokunmatik ekranda buluşması kullanıcılara büyük bir kullanım hazzı yaşatacak gibi görünüyor.

Ne yazık ki Blackberry Q10’un çıkış tarihi biraz uzak. Nisan ayında görmeye başlayacağımız cihaz, kullanmak isteyecek olanları biraz daha bekletecek ve fiyatı hakkında hiçbir bilgi mevcut değil.

Blackberry Q10’un tanıtım videosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir