BoomSonic – Yeni Nesil Hava Taşımacılığı

Dünya’da etkisini göstermeye devam eden COVID-19 salgınından dolayı küresel önemi olan havacılık sektörü şüphesiz ki en ağır krizini yaşıyor. Hepimizin ulaşım ihtiyacını gidermek için listesinde 1 numaraya koyduğu uçaklar, covid-19’a rağmen yeniliklere açık olduğunu XB-1 ile bize bir kez daha göstermiş oldu.

2015 yılında kurulan Amerikalı bir start-up şirketi olan BOOM Technology tarafından geliştirilen XB-1, aslında adına aşina olduğumuz, dünyanın en hızlı yolcu uçağı olarak tarihe geçmiş ve bugün British Airways müzesinde görebileceğiniz CONCORDE‘un iyileştirilmiş halidir.

Daha sessiz, daha fazla yakıt tasarrufuyla ve çok daha hızlı olmasıyla havayolu şirketlerinin dikkatini çeken XB-1, 2022 yılında ilk ticari uçuşunu yapmayı hedefliyor.Boom Technology kurucularından biri olan Blake scholl‘un açıklamalarına göre; havayolu şirketleri hala 1950’deki uçuş sürelerine sahip durumda. Eğer 2 kat hızlı gidersek, dünyayı 2 kat daha erişilebilir hale getirir ve toprakları tanıdık komşulara dönüştürebiliriz şeklindeki açıklamasıyla yolculara bugünden 2 kat daha fazla bir seyahat imkanı hedefliyorlar.

2 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir