BrowserChooser ile Varsayılan Tarayıcıyı Belirleme

iOS cihazlarımızda gelen varsayılan internet tarayıcısı Safari’yi özellikle bugün yayınlanan Google Chrome iOS uygulaması sonrası varsayılan uygulama olmaktan çıkarmak isteyebilecekler için BrowserChooser isimli uygulamayı tanıtmak istiyoruz. Uygulama adından da anlaşılacağı üzere cihazımızın varsayılan tarayıcısını değiştirermeye yarıyor. Ryan Petrich isimli iOS geliştiricisinin hazırladığı Cydia uygulaması sistemde bu küçük değişikliği yaparak varsayılan tarayıcınızı Google Chrome olarak değiştirmenize olanak tanıyor. Yazımızın devamında bu işlemin nasıl yapılacağını basit bir şekilde sizlere ifade etmeye çalışacağız.

Öncelikle BrowserChooser uygulamasının yüklenebilmesi için cihazınızın jailbreak yapılmış olmasının gerekliliğini vurgulamak istiyoruz. Ardından Cydia’yı açıp sırası ile “Manage > Sources > Edit > ve  Add butonuna tıklayarak rpetri.ch/repo adresini kaydetmeniz gerekiyor. Repoyu ekledikten sonra BrowserChooser uygulamasını yükleyebiliriz.

Browserchooser Browserchooser

Bundan sonra yapılması gereken işlem cihazınızın ayarlar kısımına girip BrowserChooser uygulamasını girip tarayıcı olarak “Chrome” seçimini yapmak. Böylelikle sistem veya diğer uygulamalar içinden tarayıcı fonksiyonu kullanılması gerektiğinde otomatik olarak Google Chrome varsayılan tarayıcı olarak açılabilecek.

Blog’umuza ait son güncellemeleri Twitter veya Facebook sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir