Bruce Willis Apple’a Dava Açmaya Hazırlanıyor

Dava deyince genelde Apple’ın Samsung başta olmak üzere bir çok teknoloji şirketine açtığı davalar öne çıksa da bu sefer durumun içeriği ve davanın yönü biraz farklı. Bu sefer davalı taraf Apple, davacı ise dünyaca tanınan aktör Bruce Willis. Dava konusu da Bruce Willis’in sahip olduğu binlerce dolarlık iTunes müzik arşivi. Ünlü aksiyon kahramanı Bruce Willis sıkı bir iPod kullanıcısı olarak koleksiyon haline getirdiği ve iTunes’ten satın aldığı müzik dosyalarını ölümünden sonra kızlarına miras bırakmayı düşünüyor. Ancak Apple’ın bu konudaki kurallarının yeni farkında olan Willis arşivine ait Apple ID’sini sadece kendisi kullanıyor ve 3. şahıslara devredemiyor. Hal böyle olunca da binlerce dolarlık arşiv Willis’ın öldükten sonra bir başkası tarafından legal olarak kullanılamayacağı için bu hesap ile satın alınmış uygulama ve müzik dosyalarını da bir başkasına miras bırakamıyor. iTunes’tan satın alınan müziklerin adeta kiracısı durumunda olduğunu öğrenen Bruce Willis bu nedenle Apple’a dava açma hazırlığında.

Bruce Willis

Şu anda 57 yaşında olan aktör, App Store ve Mac App Store üzerinden satılan masaüstü ve mobil uygulamaların sahipliği konusunda Amerikan yasalarının tüketiciden yana farklı bir tutumda olması gerektiğini vurguluyor. Apple’ın izinsiz kullanımı önlemek için iTunes’tan satın alınan müzikleri satın alındığı ID dışında bir Apple hesabı ile kullanılmasına izin vermemesi aslında insanları satın aldıkları ürünün sahibi değil de kiracısı olma durumuna götürüyor.

İnsanlar sevdikleri bir grubun CD’sini müzik marketten satın aldığında nasıl onun sahibi olabiliyorsa aynı şekilde iTunes’tan satın alınan müziklerin de bir şekilde kişinin dilediği hesap veya hesaplara devredebilmesi gerektiğini savunan Willis bu konuda girişim başlattı. Aslında mantığa uygun gelse de ölümünden sonra üç kızına müzik arşivini bırakmayı talep etmek aynı müziklerin birden fazla kopyasının paylaşımı anlamına geleceği faktörünü göz ardı eden Willis bu konuda ne kadar başarılı olabilecek bunu zaman gösterecek.

Blog’umuzun güncellemelerini TwitterFacebook veya Google Plus sayfalarımızdan da takip edebilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir