CarPlay, Artık Tüm 2017 Ford Araçlarında Olacak!

Ford duyurusuna göre yeni 2017 model tüm fortlarda Apple destekli CarPlay, tüm araçlarında bulunacak. Yeni nesle ve yeni teknolojiye ayak uyduran Ford, bu teknolojini opsiyonel olacağını yani bu özelliğe sahip olabilmeniz için extra ücret ödemeniz gerektiğini duyurdu.

CarPlay

CarPlay Nedir?

Belirli araç modellerinde bulunan CarPlay, iPhonunuzu araç içinde kullanmanızı sağlayan en pratik yoldur. CarPlay, siz aracınızı kullanırken telefonunuzla yapmak istediğinizi doğrudan yerleşik ekranda gösterir ve yapmak istediklerinizi gerçekleştirmenizi sağlar. Dikkatinizin dağılmaması ve gözünüzün yoldan ayrılmaması için tasarlanmış olan bu uygulama, gözünüz yoldayken yol tarifi verebilir, mesaj alıp gönderebilir, telefon araması yapabilir yada müzik dinleyebilirsiniz.

Ayrıca Hyundaı’den de bir açıklama gelmiş ve oda tüm i 2017 Elantra modellerinde bu CarPlay modunu bulunduracaklarını bildirmiş.

İphone 5 ve üstü cihazlarla uyumlu bu uygulama, kaza oranlarını azaltmak ve kullanım kolaylığının sağlaması adına güzel bir tasarım olarak kabul edilmiş.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir