Cebinize Hava Yastığı

Her geçen gün farklı bir patent duymaya alıştığımız bu çağda, Amazon’dan bambaşka bir patent geldi: Cep telefonlarınıza hava yastığı.

cep telefonuna hava yastığı

Yanlış okumadınız, otomobillerde görmeye alışık olduğumuz hava yastıkları cep telefonlarına geliyor. Otomobillerde gördüğümüz hava yastıkları yakın gelecekte cep telefonları ve tabletleri de koruyacak başlıklı haberde, Amazon CEO’su Jeff Bezos ve Başkan Yardımcısı Gregory Hart’ın fikir babaları olarak öne çıktıkları patent başvurusunu iki sene önce yaptıkları, iki senelik mücadelenin ardından patenti almayı başardıkları vurgulanıyor.

Birçok kişi patenti alınan hava yastığı projesinin detayları ve tablet ve telefonlarda nasıl uygulamaya geçirileceği hakkında yorumlar yapıyor. Mobil cihazların yere düştüğünde kırılma ve çatlamalarını engelleyecek sistem herkese cazip gelen bir sistem olarak ön plana çıkarak kullanıcıyı cezbedebilir.

Sistemi kabaca inceleyecek olursa, cihazın üzerindeki kamera ve sensörler cihaz hava almaya başladığında (düşüşe geçtiğinde) sistemi uyaracak ve hava yastığı devreye girerek yumuşak bir düşüş sağlayarak cihazı gelecek darbelere karşı koruyup zedelenmesini engelleyecek.

Bakalım önümüzdeki yıllarda proje faaliyete ne kadar başarılı olarak geçecek, veya geçecek mi?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir