İçeriğe Ait Linkleri Nasıl Bulurum?

İçeriklerin Linki Joomlada Nasıl BulunurKüçücük bir bilgi de olsa bilmeyen için çok büyük bir bilgi olabileceği düsturu ile sizlerle zaman zaman Joomla! ipuçlarını paylaştığımı biliyorsunuz. Bazen kendimizin bildiği bir şeylere birilerinin ihtiyacı olabileceğini pek düşünmüyoruz ki yorumlar veya özel mesaj aracılığı ile sorulduğunda aslında ne kadar önemli bir bilgi olduğunu arayanlar açısından keşfedebiliyoruz. İşte bu seferki ipucumuz da basit ama çoğu kişinin bilmediği bir yöntemi sizlerle paylaşmak olacak. Zaman zaman oluşturduğunuz bir içeriğe ait linke ihtiyacınız olabiliyor, özellikle bir kelime üzerinde sayfa içi bağlantı vereceğimiz zaman ilgili içeriğe ait linki bulmak adeta zaman kaybına yol açıyor. Halbuki sitenize ait olan tüm içeriklerin linkini joomla‘da bir arada görebilmek çok basit.

Bunun için sisteminizde Joomla!nın en kaliteli yazı editörlerinden JCE Editor olması yeterli. Kullanılan editör genel ayarlardan JCE olarak ayarlandıktan sonra bir kelimeye sitenizdeki başka bir içeriğin linki vermek yahut bu linki bulmak çok basit hale geliyor.

JCE editor link

Örneğimizde de görüleceği gibi link vermek istediğimizde JCE editöründe link butonuna tıkladığımızda içeriklerimiz bölüm ve kategori halinde olduğu gibi kategorisiz olaran içeriklerimizde liste halinde gelecek ve siz hangi içeriğin linkini arıyor veya bu linki kullanmak istiyorsanız onu tıklamanız yeterli oluyor.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir