Cheader İle Bildirimlerinizi Renklendirin

iOs 10 ile birlikte cihazlarımıza gelen bildirimler görsel açıdan oldukça sade ve bir o kadar çekicilikten yoksun. Bu eksikliği eğer cihazınıza jailbreak yaptıysanız iOS geliştiricisi ridn tarafından geliştirilen Cheader tweaki ile giderebilmeniz mümkün.

Cheader tweakini cihazınıza ilk kurduğunuzda tweak otomatik olarak gelen bildirimleri bildirim hangi uygulamadan geldiyse o uygulamanın baskın olan renginde göstermeye başlıyor.

Örneğin, snapchat uygulamasının ikon rengi sarı olduğundan dolayı snapchat uygulamasından gelen bildirimler sarı renkte görünüyor. Mesajlar uygulamasının rengi yeşil olduğundan dolayı gelen bildirimler yeşil renkte görünüyor. Bu örneklerle Cheader tweakinin çalışma mantığının nasıl olduğunu anlatabildiğimizi umuyoruz.

Cheader tweakini cihazınıza kurduğunuzda, Ayarlar bölümünde değişiklikler yapmanızı sağlayan bir ayar paneli gelecektir.

Bu panelde;

  • Widgetlerin mi, bildirim bannerlerinin mi yoksa ikisinin de mi bu tweakten etkilenmesini istediğini seçebilir
  • Banner renklendirmesini açıp kapatabilir
  • Banner başlıklarını kapatabilirsiniz
  • Banner bildirimlerini daha koyu hale getirebilirsiniz
  • Beyaz eşiğini düzenleyebilirsiniz.
  • Sonuçların nasıl görüneceğini görmek için bir örnek banner görüntüleyebilirsiniz.

Cheader tweakinin renklendirme özelliği sistemsel bir olay olduğundan dolayı bu renkli bildirimleri kilitli ekranda, bildirim merkezinde veya bir uygulamanın içindeyken görmeniz mümkün. Aynı kodları kullanıyor olmasından dolayı bildirim merkezinde bulunan bugün sekmesinde bulunan widgetlerinizi de renkli olarak görebilirsiniz.

Eğer Cheader tweakinin çalışma mantığını beğendiyseniz, Cydia’nın BigBoss reposuna giderek iOS 10 yüklü jailbreak yapılmış tüm cihazlarınıza ücretsiz olarak kurabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir