ColorBanners 2 İle Bildirimlerinizi Renklendirin

iOS 10 ilk çıktığı zamanlarda özellikle uygulama bildirimlerinde, kilitli ekranda ve bildirim merkezinde banner tarzı arka planlar gelmiş olması büyük bir yenilik olarak görünmekteydi fakat bu yenilik telefonun ara yüzünü oldukça soluk ve bitkin göstermekte.

Tabi ki bu durumu aşmak jailbreak kullanıcıları için bundan böyle sıkıntı olmayacak. Keza David Goldman tarafından geliştirilen ColorBanners 2 tweakiyle bildirimlerinizi rengarenk bir şekilde görüntülemeniz mümkün hale gelecek.

ColorBanners 2 tweakini Cydia’dan indirip kurduğunuzda varsayılan olarak bu bannerların arka plan renkleri aşağıdaki görselde görüleceği üzere uygulama ikonundaki baskın renge göre şekil alıyor.

Öte yandan eğer arkaplan renklerini bu şekilde ayarlamak istemezseniz özelleştirmeniz de mümkün. Bu tweakin görünüm panelinde konfigüre edebileceğiniz ayarlar mevcut.

Aşağıdaki görselde de görebileceğiniz üzere ayarlar bannerlar, kilitli ekran ve bildirim merkezi olmak üzere üç bölüme ayrılmış.

 

Her panelde bu eklentinin efektlerinin ayrı ayrı düzenlemeniz mümkün. Ayrıca;

  • Renk degradesini değiştirebilir,
  • Herhangi bir renk seçebilir veya baskın uygulama ikon rengini kullanabilir,
  • Arka plan alfa seviyesini ayarlayabilir
  • Beyaz metni açıp kapatabilir
  • …ve daha fazlasını yapabilirsiniz

Özellikle editör olarak şahsi görüşüm kendi renklerinizi seçme veya baskın ikon rengini kullanma opsiyonunun olması özelliği ile bu tweakin oldukça kullanışlı olduğunu düşünmekteyim. Çünkü kişiselleştirme açısından oldukça fazla varyasyona sahipsiniz. Tabi ikincisini seçmek uygulama ikonlarına aşina olmamız sebebiyle daha göze yatkın gelecektir fakat özellikle kullanmak istediğiniz bir tema var ise ona uygun renkleri seçmek de isteyebilirsiniz.

Eğer ColorBanners 2 tweaki sizin de hoşunuza gittiyse, Cydia’nın BigBoss reposunda 0.99 dolar ücretle satılmaya başladı. ColorBanners 2 sadece jailbreak yapılmış iOS 10 cihazlarda çalışıyor fakat orijinal ColorBanners tweakinin de iOS 8 ve iOS 9 cihazlarınızda kullanmanız mümkün.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir