CustomStatusBar: Durum Çubuğunu Özelleştiren Tweak

CustomStatusBar iOS 8 kullanıcılarının faydalanabileceği yeni bir Tweak. Bu tweak sayesinde kullanıcılar durum çubuklarını istedikleri gibi özelleştirebiliyor ve en önemlisi istediği özellikleri gizleyebiliyorlar. Şuan yeni çıkan tweak sadece gizleme özelliğine izin veriyor olsa da ilerleyen zamanlarda gelecek olan güncelleme ile tweak’in ayrıca durum çubuğuna istediğimiz ögeleri koymamıza da olanak sağlayacağı düşünülüyor. Hemen aşağıda CustomStatusBar için çekilmiş olan bir tanıtım videosuna erişebilirsiniz.

CustomStatusBar’ı Cydia içerisinden yükledikten sonra Ayarlar sekmesi içerisinden tweak’in seçeneklerine ulaşmanız ve istediğiniz özellikleri kapattıktan hemen sonra cihazınızı Respring etmeniz gerekiyor.

CustomStatusBar-tweaki

Respring işlemini de gerçekleştirdikten hemen sonra belirlemiş olduğunuz seçenekler doğrultusunda cihazınız kişiselleşmiş hali ile karşınıza geliyor. Ayrıca bazı simgeleri kaldırdığınızda durum çubuğundaki fazlalıkların atıldığında telefonunuzun ne kadar da iyi göründüğünü görebiliyorsunuz.

CustomStatusBar tweak’i şuan için yalnızca iOS 8 sürümüne sahip olan JB kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor, iOS 7 kullanıcılarının da tweak’den faydalanabilmesi için ilerleyen günlerde yeni bir güncelleme yayınlanacak.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir