CYDIA: Facabook Üzerinden Facebook VOIP Aramayı Etkinleştirin

Facebook uygulamalarının özellikle iPhone versiyonlarında çok fazla gizli özellik bulunuyor. Bu özellikler ekseriyette daha hazırlanmamış özellikler olup sürekli olarak kapalı ve gizli tutuluyor. Bu özelliklerden biri de Facebook VOIP özelliği. Facebook daha önceden kendi hizmeti üzerinden ücretsiz VOIP arama yaptıracağını duyurmuştu ancak daha bu hizmeti aktif etmedi.

Facebook VOIP

Öncelikle bu hizmeti aktif edebilmeniz için önce Facebook Messenger Uygulamasını App Store üzerinden telefonunuza indirip kurun ardından en önemlisi cihazınızınızın jailbreakli olması gerekli. Eğer cihazınız jailbreakli değilse önce jailbreak yapmalısınız. Sitemizde IOS işletim sistemi için jailbreak işlemi hakkında gerekli resimli anlatımlar mevcut.

Cihazı jailbreakli olan arkadaşlar Cydia’ya giriş yapıp arama kısmına  “Enable Facebook VoIP” yazarak BigBoss reposundan ücretsiz olarak uygulamayı telefonlarına kursunlar. Ardından Facebook Messenger Hizmetine girdiğinizde yukarıdaki resimdeki gibi Free Call butonu gelecek. Bu butona tıklayarak arama yapabilirsiniz.

NOT: Şimdilik bu hizmet gizli olduğu için Ücretsiz aramayı sadece Jailbreakli iPhone, iPad ve iPod Touch cihazlarıyla yapabilirsiniz. Çünkü diğer Android ve Masaüstü için aktif olmadığı için kullanamazlar. Çünkü aramayı Facebook üzerinden diğer facebook kullanıcılarıyla yaptığı için dışarıdan bir numara arayamazsınız. Ve yine unutmadan şunu da belirtelim ileriki aylarda bu hizmet aktif olduğunda diğer arayacağınız arkadaşlarınızın telefonlarında da Facebook Messenger hizmetinin kurulu olması gerekli.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir