Cydia Yüklenme Sorunu Nasıl Giderilir?

Cydia’ya giriş yaptığınızda bazen “Reloading Data” şeklinde bir hatayyla karşılaşıyor olabilirsiniz. Bu sorun bazen kötü bir repo adresinden bazen de bir reponun tepki vermiyor olmasından veya çevrimdışı olmasından kaynaklanıyor olabilir. Cydia’da eklemiş olduğuuz çok sayıda üçüncü parti repo adresi mevcutsa bu hatayı alıyor olma ihtimaliniz daha da artacaktır. Bu konuda bu sorunu nasıl gidereceğinize dair bilgiyi sizinle paylaşacağız.

Sorunu giderebilmek için ilk olarak  altta bulunan Kaynaklar bölümüne giriş yapın ve dönmekteolan yenileme belirtisi gösteren dönmekte olan ikonu bulun. Bu kaynak büyük bir ihtimalle soruna sebep olmakta ve bu kaynağı kaldırmak Cydia’nın kolay bir şekilde yenilenmesini sağlayacaktır.

Tabi ki bu konudan emin olabilmek adına ekran görüntüsünü alarak yorum kısmından bizlerle paylaşırsanız sizlere daha kolay bir şekilde yardımcı olabiliriz. Repo adresini cihazınızdankaldırabilmek için parmağınızı sola doğru kaydırın ve “Sil” butonuna dokunun.

Dabi ki hatalı repo adreslerini kaldırmak her zaman ideal çözüm değil keza repo adreslerini kaldırmak istememeniz gayet normal fakat anı kurtarmak adına en iyi çözüm o repo adresini kaldırmak da olabilir.

Bu sorunu daha önce yaşasınız mı? Sorunun çözümü adına herhangi bir çalışma yaptınız mı? Sorunu yaşadıysanız ve çözdüyseniz konuyla ilgili tecrübelerinizi ve sorularınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir