Dedikodu: iPhone 7 Konsepti Ortaya Çıktı

iphone-7

iPhone 6 ve 6 Plus modellerinin piyasaya sürülmesinin ardından birkaç aylık bir süre geçti ve bugünlerde Apple Watch’un ne zaman çıkacağına dair söylentiler devam ediyor. Bu gelişmelerin yanı sıra iPhone 7 konsept fotoğraflarının ortaya çıkmış olması Apple fanatiklerini oldukça heyecanlandırdı. Birçok kullanıcı yeni çıkacak modelin neye benzeyeceği konusunda iddialar ortaya atmaya başladı.

iphone-7-5

Ovalpicture tasarımcısı Yaser Farahi tarafından çizimleri yapılan ve iPhone 6 modelleriyle benzer görünüme sahip olacağı iddia edilen iPhone 7 modeli oldukça beğeni topladı. Apple’ın iPhone 6s modelini çıkaracağı söylentilerinin dolaştığı bu günlerde iPhone 7 konseptinin çıkmış olması da kullanıcıların kafa karışıklığı yaşamalarına neden oldu. Öte yandan çizimleri yapan Farahi, iPhone 7’nin şimdiye kadar piyasada yer alan tüm iPhone modellerinden çok farklı olacağını iddia ediyor.

Farahi tarafından yayınlanan konsept fotoğraflara göz attığımızda, cihazların kablosuz şarj ve stereo ses teknolojilerine sahip olduğu, ses tuşlarının sol taraftan sağ tarafa alınmış olduğu ve cihazın kalınlığının 6.1 mm olarak düşünüldüğü görülüyor. Eğer böyle bir durum söz konusu olursa, 6.9 mm’lik iPhone 6’dan 8 mm daha ince bir iPhone 7 modeliyle karşılaşmış olacağız.

iphone-7-3

129 gram ağırlığa sahip olan iPhone 6 modeline karşın, Farahi’nin iddiası halefi olacak olan iPhone 7’nin 114 gram ağırlıkta olacağı yönünde. Öte yandan 1920 x 1080 piksel çözünürlükte, 400 ppi piksel yoğunluğuna sahip 4.7 inç safir camla kaplı ekrana sahip bir modelle karşılaşacağımız da iddialar dâhilinde yer alıyor. iPhone 7’nin A10 işlemci ve 5 GB RAM’in yanı sıra 32, 64 ve 128 GB hafızaya sahip modellerinin bulunacağı, 4K video kayıt yapabileceği ve 12 megapiksel arka kameranın yanı sıra 5 megapiksel ön kameranın bulunacağı da Farahi’nin öngörüleri arasında bulunan bilgiler.

Son olarak, Farahi öngörüsünde iPhone 7’de iOS 10 yazılımının kullanılacağını ve iOS 10 yazılımında klasik menü ikonlarının yerine dairesel ikonların kullanılacağını iddia ediyor.

iphone-7-4

Şarap rengine sahip olacağını iddia ettiği yeni model de ürün gamına bambaşka bir boyut kazandıracak gibi görünüyor.

iphone-7-2

Bakalım önümüzdeki aylar neler getirecek? Farahi’nin kehaneti tutacak mı yoksa Apple beklenin dışına çıkmayarak iPhone 6s modeli ile mi karşımıza çıkacak? Bunu zaman gösterecek.

Aşağıdan Farahi’nin konsept videosunu da izleyebilirsiniz:

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir