Dizüstü Bilgisayarların Pil Ömrünü Uzatma Yolları

Son teknoloji ürünü olan Ultrabook’lar gerek güç yönetimi gerek pil şarj yönetiminde oldukça başarılı ve güçlü. Fakat eski dizüstü bilgisayar sahiplerinin şarjlarını daha uzun süre dayanması için bu yazımızda sizlere birkaç öneride bulunacağız. Eskiyen laptoplar hiçbir zaman ilk günkü kadar yüksek performans vermez yinede size belirteceğimiz tavsiyeler ile cihazlarınızın ömrünü biraz daha olsun uzatabilirsiniz.

1- Gücünüze güç katın

Dizüstü bilgisayarlarınızın güç ayarlarını değiştirmek konusunda çekingen olmayın. Bilgisayarınızın güç ayarları bölümüne girerek güç tasarruf modunu veya size özel ihtiyaçlarınızın doğrultusunda ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Bilgisayarda siz yokken, uyku modu yerine derin uyku moduna geçmesini sağlarsanız cihaz daha az enerji harcar.

2- Gereksiz cihazlardan kurtulun

Bilgisayarınıza takılı olan ve gereksiz yere cihazın enerjisini harcayan çevre birimlerinden biran önce kurtulmaya çalışın. Özellikle usb ışıkları ve usb li oyuncaklardan uzak durmalısınız. Görev çubuğunda çalışan programlarıda, ikonlarından üzerine sağ tıklayarak kapatabilir ve cihazın daha az enerji harcamasını sağlayabilirsiniz.

3-Zamanlanmış görevlere dikkat edin

Dizüstü bilgisayarınızda siz yokken çalışan veya belirli zaman dilimi aralıklarında çalışmaya programlı virüs programları ve disk birleştiricilerinden uzak durun. O an bu tür programların işlem yapmaması gerekliyken, programların çalışması sizin gereksiz yere 10-15 dakikalık enerjinizin boşa gitmesi anlamına gelir.

4- CD-DVD sürücüleri çok sık kullanmayın

CD ve DVD sürücülerinizi gereksiz yere açıp kapatmayın ve mümkün olduğunca az kullanmaya çalışın. Tahmin edemeyeceğiniz kadar aşırı performans harcayarak laptobunuzun pilini oldukça hızlı tüketir.

5- Pilinizi çıkarın

Dizüstü bilgisayarınızı sürekli prize takılı olarak kullanıyorsanız, bu kullanım şeklinin yanlış olduğunu ve laptobunuza oldukça zarar verdiğini unutmayın. Pilinizin ve bataryanızın bitmesi demek tekrar tekrar maliyet demektir. Piliniz yeterli derecede dolduğunda, prizden çıkartabilirsiniz.

6-Gereksiz uygulamaları kapatın

Bilgisayarınızda arka planda gereksiz yere çalışan bir çok uygulama var ki, biran önce o uygulamaları tespit ederek, işe yaramayan veya çalışmasını istemediğiniz uygulamaları kapatın. Çok az kullandığınız veya neredeyse hiç kullanmadığınız programların bilgisayarın ilk açılışta karşınıza çıkması sadece bilgisiyarın enerjisini boşuna harcar.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir