Dövmeler Apple Watch’ın Kalp Sensörünü Etkileyecek

Apple bugün yaptığı resmi açıklama ile Apple Watch’ların en önemli özelliklerinden biri olan kalp sensörünün performansının kişinin dövmelerine göre verebileceği performansta da farklılık olabileceğini dile getirdi. Bir süre önce merak edilen sorunlardan biri olarak Apple’a yöneltilen soru gerçekten kullanıcılar tarafından kafa karıştırıcıydı. Apple Watch’ın olduğu alanda yer alan dövmelerin bu sensörün çalışma prensibini ne derecede etkileyebileceği merak ediliyordu. Sonu olarak bu gün Apple’dan cevap geldi.

Apple’ın yapmış olduğu açıklamadan anlaşılana göre Apple Watch’ın duracağı konum üzerinde dövmelerimizin olması cihazın çalışma performansında da düşüşün meydana gelebileceği yönünde oluyor. Üstelik yalnızca dövmeler de değil. Bu kısımda yer alan deri hastalıklarında da Apple Watch’ın sensörlerinin önü tıkanmış olacak. Bu durumda Apple Watch’ın vereceği performansta da düşüş yaşanacak.

Apple Watch henüz ülkemizde zaten satışta değil ancak yine de bu özelliğin çok önemli olduğunun düşünen potansiyel Apple Watch sahipleri için bu bilgi gerçekten kayda değer bir bilgi olacaktır.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir