Easy Keyboard iPad İçin Türkçe Klavye

Belki bir yazarsınız, belki de ödevlerini iPad’de hazırlamak isteyen öğrenci, veya uzun uzun notlar tutma ihtiyacı olan bir iPad Kullanıcısı. Sahip olduğunuz cihazınıza ek olarak bir bluetooth klavye almayı gerek ek masraf gerekse de taşıma sorunu sebebiyle tercih etmiyorsunuz. Bu durumda iPad‘in standart klavyesinde Türkçe karakterleri kullanmak uzun uzun yazılar yazma ihtiyacı çeken kullanıcılar için tam bir işkence haline gelebilir. Ortalama 10 dakikalık bir yazı sizin 1 saatinizi alabilir. İşte bu durumda size bilgisayarın klavyesinde yazma tadını yaşatan ve işlerinizi kolaylaştıran full Türkçe klavye özelliği kazandıran Easy Keyboard uygulamasını önerebilirim. Easy Keyboard “Q” ve “F” klavye olarak ayarlanabilen kaliteli bir klavye uygulamasıdır.

Tabi Easy Keyboard, iPad içinde yazı ile ilgili tüm alanlarda kullanacağınız bir klavye imkanı sunmuyor. Zaten böyle bir şey sisteme müdahale olacağından Apple’ın da böyle bir uygulamaya izin vermesi de imkan dışı. Ancak Easy Keyboard uygulamasının geliştiricileri sadece kendi uygulamalarında çalışan bu Türkçe klavyeyi geliştirmiş. Zaten amacınız uzun uzun yazı yazmaksa sizin için aslolan yazınızı en hızlı şekilde, bilgisayarınızda yazar gibi yazmak olacaktır. Sonuçta uygulamanın içinde yazdığınız yazınızı kopyalayıp bir diğer uygulama içine yapıştırma imkanınız olabileceği gibi istenirse bu yazıyı uygulamanın içinden text dosyası yahut PDF olarak eposta ile de gönderebilmeniz mümkün.

 

Resimlerde de göreceğiniz gibi pek fazla özel ayarı bulunmayan yukarıda belirttiğimiz amaçlar için üretilmiş kullanışlı bir uygulama olan Easy Keyboard‘u iTunes AppStore’dan bu bağlantı üzerinden 0.99$ gibi bir ücrete satın alıp kullanabilirsiniz. Uygulamada kelimeler arası hızlı geçiş, semboller, sık kullanılanlar vb. bir çok kısa yol da bulunuyor. Son olarak uygulamanın iPad’in sisteminin tümüne bu klavye özelliğini katmadığını sadece kendi uygulaması içinde çalıştığını tekrar belirmeliyim.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir