Ebru Cebe Geliyor!

Orta Doğu teknik Üniversitesi Teknokent’te çalışan geliştiriciler, geleneksek Türk sanatı olan Ebru’yu cebe taşıdı. iOS cihazlar için yaratılan uygulama, AppStore’da yerini aldı ve Fatih Projesi kapsamında proje tabletleri ile internet ortamında da kullanılmaya başlayacak.

ebru, ebru oyunu

ODTÜ Teknokent’te bulunan Zibumi Oyun Geliştirme Stüdyosu, daha çok yabancı firmaların egomanyasında bulunan iOS platformuna yerel öğeler taşıyarak Türklerin’de birşeyler yapabileceğini göstermek için uzun uğraşlar veriyor. Geçtiğimiz şubat ayında Kasap Havası adı verilen ve kasap havası eşliğinde düğün salonunda masalara çarpmadan insanları halaya davet etmeye çalışılan oyunla dikkat çeken Zibumi Games, Kasap Havası oyununun 250 binden fazla kişinin indirdiğini belirtiyor.

Yeni çalışmaları olan Ebru Boyama ile geleneksel Türk sanatı olan Ebru’yu iOS ortamına taşıdıklarını kaydeden Elif BUĞDAYCIOĞLU, App Store’da çok fazla boyama oyunu olduğunu fakat Ebru uygulamasının bunlardan çok farklı olduğunu ve yeni nesilin bu sanatı unutmamalarını sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Uygulamayı hazırlarken özellikle çocukları hedeğlediklerini söyleyen BUĞDAYCIOĞLU, uygulamada yapılanın normal Ebru sanatında yapılanın aynısı olduğunu, tek farkının ücretsiz ve zahmetsiz olduğunu ifade etti. Uygulama ile oluşturduğunuz tabloları dilerseniz Facebook ve Twitter’da paylaşabiliyor, dilerseniz çalışmalarınızın çıktısını alıp çerçevelettirebiliyorsunuz.

Ebru Boyama oyunu için bu bağlantıyı takip edebilirsiniz: https://itunes.apple.com/tr/app/ebru-boyama-hd/id546299322?l=tr&mt=8

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir