En İyi Android Geliştirici Ortamları (IDE) – 2020

Mobil uygulamalar geliştirmek için kodları yazacağımız arayüzlerin de ihtiyaçlarımızı gidererek zamandan tasarruf ettirecek esnek arayüzlere sahip olmaları gerekmektedir. En iyi Android geliştirici ortamları (IDE) 2020 ile sizler de mobil uygulamalar geliştirebileceksiniz.
Lezbiyen kadınmı arıyorsunuz? bayrampaşa escort sayfasında aradığınızı bulacaksınız.
En İyi Android Geliştirici Ortamları (IDE) - 2020

Mobil cihazlarda Android işletim sistemleri için uygulama geliştirmek diğer sistemlerden çok daha kolaydır. Mobil piyasada kullanım oranlarında Android’in güçlü bir konumda olması, Android için yazılmış pek çok yazılım ve paketin olmasını sağlamış durumdadır.

 

En İyi Android Geliştirici Ortamları (IDE) – 2020

 

IDE Nedir? Ne İşe Yarar?

Elbette başlamadan önce bu soruyu detaylıca cevaplandırmak gerekiyor. IDE  kısaltması Integrated development environment kelimelerinin baş harfleriyle bir araya gelmektedir. Türkçeye Tümleşik Geliştirme Ortamı olarak çevrilen IDE yazılımları, yazılım geliştiricilerin daha kolay ve hızlı bir şekilde kod yazabilmesini sağlamaktadır. IDE’ler içerisinde barındırdıkları araçlarla kodlarınız arasında hatalar, buglar ve yanlış versiyon blokları olup olmadığını inceleyerek raporlar sunarlar.

Diğer bir yandan renkli ve basit arayüzleri içerisinde özelleştirilebilir kısayollar ile de zamandan tasarruf sağlarlar.

IDE Seçimi

Piyasada yüzlerce kod yazmak için geliştirilmiş program ve yazılımın yer almaktadır. Aralarından bir tercihte bulunmak için belli başlıkları göz önünde bulundurabiliriz.

Arayüz kolaylığı, sistem performansındaki ağırlığı, renk ve kısayol kolaylığı, plugin paketleri ve güncelliği, terminal ve esnekliği, ücreti, dil desteği, işletim sistemi desteği bu başlıklardan bazılarıdır.

1-) Android Studio

En İyi Android Geliştirici Ortamları (IDE) - 2020 androidstudio

Java , C , C++ , Kotlin, XML gibi başlıca dilleri yazabileceğiniz Android Studio’yu Windows, MacOS ve Linux sistemlerinde kullanabilirsiniz. Google’ın bir ürünü olmasıyla oldukça popüler bir kullanım oranı kazanan Android Studio, IntelliJ IDEA tabanlıdır.

İçerisinde barındırdığı emulatör ile de hazırladığınız uygulamaları yayınlamadan önce cihazınızda test edebilirsiniz.

2-) Visual Studio

android geliştici ortamları Visual Studio

Yazılım dünyasında ismini duyduğunuz hemen hemen her kodlama ve programlama dilini yazabileceğiniz Visual Studio, Microsoft’un en nadide ürünlerinden bir tanesidir.

Ücretsiz ve açık kaynak kodlu olmasının yanı sıra Grade tabanlı sistemlerden de oldukça hızlıdır.

3-) AppCelerator Titanium

android geliştici ortamları AppCelerator Titanium

Apache 2.0 lisansıyla ücretsiz bir şekilde piyasaya çıkan AppCElerator Titanium, Javascript geliştiricilerinin en çok tercih ettiği IDE’lerden birisidir.

  • Hızlıca kodunuzu test edebilirsiniz.
  • Cross-Platform desteği sunar.
  • Yerel API paketleri olmadan uygulama geliştirebilirsiniz.

4-) Cordova

Cordova android geliştirici ortamı

HTML, CSS, JavaScript gibi temel Front End teknolojilerini yazabileceğiniz Cordova eskiden PhoneGap ismiyle piyasada yer almaktaydı.

Günümüzde ücretsiz ve apache 2.0 lisansına sahiptir.

  • Cross-platform desteğiyle bir kez yazın her yerde çalışsın.
  • Açık kaynak kodludur.

5-) Qt

En İyi Android Geliştirici Ortamları (IDE) - 2020 QT

Qt programlama dili C ve C++ dillerine sunduğu yüksek uyumluluk ile Cross Platform mobil uygulamalar geliştirebilmenize olanak tanır. Kişisel kullanımlarınız için ücretsiz üyelik tipi söz konusuyken, ticari işletmeler aylık 350 dolar ücretlendirmeyle kullanmak zorundadır.

  • Çoklu dil desteği olmamasıyla dezavantaj sağlasa da C++ için en çok kullanılanlardan birisidir.
  • Cross platform desteği sunmaktadır.

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir