En İyi Bulut Depolama Servisleri

Verilerin günümüz endüstrileri için taşıdığı büyük önem söz konusuyken, bu verileri iyi bir şekilde muhafaza etmek gerekiyor. Güçlü ve güvenli depolama alanlarından oluşan bulut dünyasına en iyi bulut depolama servislerinden birisini edinerek girin ve tüm verilerinizi emin bir şekilde geleceğe saklayın. Listede Apple’ın bulut depolama servisi iCloud‘u bulamayacaksınız. Kesinlikle en iyiler arasında başlarda görecektiniz. Ancak iCloud’u çok daha ayrı bir yere koyabiliriz. Çünkü Apple ürünlerini kullananların zaten çok sıklıkla kullandığı bir servis. Oldukça da iyi bir altyapısı var. Onu ayrıca ele alabiliriz.
En alımlı ve tecrübeli beylikdüzü escort kadınları ile iletişim kurun.

Apple iCloud Nedir? Nasıl Kullanılacak?

En İyi Bulut Depolama Servisleri

Bulut depolama teknolojisi, kazandığı ivme dolayısıyla ülkemizde pek çok politikacı tarafından da tarif edilmeye çalışılmış, dev endüstriler tarafından tercih edilmiş ve önemi ciddiyetle kavranmış bir teknolojidir. Dijital hayatın her adımında milyonlarca veri üretiyor oluşumuz bu veriler için bir ev inşasına ihtiyaç duydu. En önemli işlevi bu verileri güvenle ve hızlıca saklamak olan bulut servislerini yakından tanıyalım.

Bulut Depolama Nedir? Ne İşe Yarar?

Pek çok sunucunun birbirine bağlanarak senkronize bir ağ oluşturması, Bulut Depolama teknolojisinin genel tarifidir.

Dosyalarınızı, klasörlerinizi ve hemen hemen her verinizi yükleyerek istediğiniz yerden istediğiniz zaman tekrar temin edebileceğiniz, indirebileceğiniz depolama sistemleridir. Aslına bakarsanız pek çok internet sitesi ve sosyal medya bu işleve sahip olsa da genel amaçları bu olmadığı için belirli süre içerisinde verilerinizi silerler. Aksine bulut depolama (cloud storage) içerisindeki verileriniz en güvenli ve hızlı bir şekilde istediğiniz kadar tutulur.

Bulut Depolama Nedir Ne İşe Yarar avantajları

Bulut Depolama Avantajları ve Dezavantajları

Bulut Depolama Avantajları

  1. Her yerde: İnternet varsa, bulut depolama da var demektir. Telefonunuzun, bilgisayarınızın kapasitesinin katlarca fazlası kadar bile yanınızda taşıyabilirsiniz.
  2. Otomatik: Issız bir dağın tepesinde çektiğiniz fotoğraf, havuzda yüzerken kaydettiğiniz videolar ve pek çok oturum bilginiz internetiniz olduğu müddetçe otomatik olarak senkronize edilir ve güvenle saklanır.
  3. Tasarruf: Bilgisayarınızda kullanmadığınız dosyaları buluta yükleyin ve diskinizden temizleyin. Böylelikle diskinizi rahatlıkla önemli işler için kullanabilirsiniz.

Bulut Depolama Dezavantajları

  1. Yavaş: İnternetiniz kötüyse yüksek boyutlu dosyaların bulutta yedeklenmesi vakit alacaktır.
  2. Seçici: Eğer detaylı araştırmadan güvenli olmayan bir bulut depolama seçerseniz, olası bir sunucu hacklenmesinde verileriniz de çalınır/silinir.

En İyi Bulut Depolama Servisleri

Dropbox

Bulut Depolama Nedir Ne İşe Yarar dropbox

Ücretsiz olarak 2 GB depolama alanı sunan DropBox, 2008 yılında piyasaya çıkan en köklü bulut teknolojilerinden birisidir.

Ayrıca Dropbox, Office Online ile entegrasyon yeteneğine de sahiptir.

OneDrive

Bulut depolama onedrive

Microsoft’un geliştirdiği bulut teknolojisi olan OneDrive,  ücretsiz 5 GB depolama alanı sunmaktadır.

Linux desteği olmasa da Microsoft ürünleriyle oldukça uyumlu çalışır.

Google Drive

Bulut Depolama Nedir Ne İşe Yarar google drive

Google’a ait olmasıyla gittikçe popülarite kazanan Google Drive, Python programlama diliyle yazılmış olmasıyla oldukça stabil çalışabilmektedir. Google Drive, 15 GB ücretsiz depolama alanı sunmaktadır.

Yandex Disk

Bulut Depolama Nedir Ne İşe Yarar yandex disk

2012’de geliştirilmeye başlanan yeni ancak oldukça başarılı depolama servislerinden birisi olan Yandex Disk, Windows ve MacOS platformları için eşsiz özelliklere sahiptir.

Bilgisayar üzerinde senkronize çalıştırabileceğiniz gibi web üzerinde de ücretsiz sunulan depolama hakkıyla kullanabilirsiniz.

pCloud

Bulut Depolama Nedir Ne İşe Yarar pcloud

20 GB ücretsiz depolama hakkı sunarak rakiplerinin bir adım önüne geçen pCloud, iOS ve Android mağazalarının yanı sıra Linux, MacOS ve Windows platformlarında kullanılabilmektedir.

MediaFire

Bulut Depolama Nedir Ne İşe Yarar mediafire

MediaFire masaüstü uygulaması olmaması ve ücretsiz üyelikte reklam göstermesiyle dezavantaj olurken 10 GB ücretsiz depolama hakkı ve kolay kullanım arayüzüne sahip olmasıyla avantajlara sahiptir.

Box

Bulut Depolama Nedir Ne İşe Yarar box cloud

Ofis ve ekip çalışmaları için uygun olan Box, güçlü mobil uygulamalar ve güvenli sistem yapısıyla öne çıkmaktadır.

Sync

Bulut Depolama Nedir Ne İşe Yarar sync cloud

Uçtan uca şifreleme kriptoloji yapısına sahip olan Sync, Linux olmak üzere hariç tüm iOS, Android, Windows ve MacOS platformlarında yer almaktadır.

iDrive

Bulut Depolama Nedir Ne İşe Yarar idrive

Planlı yedekleme ve durmaksızın senkronizasyon için iDrive tercih edilebilir bir bulut teknolojisidir.

Tresorit

Bulut Depolama Nedir Ne İşe Yarar tresorit

İki faktörlü kimlik doğrulaması ve güçlü encriptyon yapısıyla güvenli bulunan Tresorit, ne yazık ki ücretli üyelik planlamasına sahip.

Sonuç olarak görüldüğü üzere kimi bulut teknolojileri şifreleme yeteneğiyle güvenilir olurken kimileri ücretsiz planlama ile reklam ve düşük güvenlik özelliğine sahip olmaktadır. Gelecekte bulut teknolojisi verilerimiz konusunda hayatımızı sıfırdan değiştireceğe benziyor. Sizin favoriniz olan bulut depolama teknolojisi hangisi?

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir